Zidan, Ramos, Guti, Bekam, Roberto Karlos
youtube/printscreen/ Câmera Reco
Zidan, Ramos, Guti, Bekam, Roberto Karlos

youtube/printscreen/ Câmera Reco

Zidan, Ramos, Guti, Bekam, Roberto Karlos, Foto: youtube/printscreen/ Câmera Reco

Nekada desni bek Real Madrida, Sisero Žoa de Cezare, u narodu poznatiji kao Sisinjo nije ostavio veliki trag u fudbalu zbog kako sam ističe nesportskog vođenja života!

On je 2006. godine stigao u Madrid, a zadržao se svega sezonu i po, iako mu je predviđana sjajna karijera:

"Počeo sam da pijem kada sam imao 13 ili 14 godina, dok sam bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro i pio sam ga. Kako sam počeo, tako nisam prestao sve do trideset i neke godine. Skoro 20 godina sam pio alkohol. Pio sam po 10 piva dnevno", započeo je Sisinjo svoju ispovest:

"Na početku sam pio samo pivo jer nisam imao para za nešto drugo, ali kada sam potpisao za Atletiko Mineiro, počeo sam da pijem sve. I da pušim. Pušio sam od 1999. do 2010. godine. Pušio sam samo kada pijem, ali problem je bio što sam pio svaki dan. Ja sam tip koji ne može da sedne i popije čašu ili dve. Moram da pijem dok ne padnem. Rekli su mi da ću umreti ako nastavim da živim ovakvim životom. A posle 18 kaipirinja (brazilski nacionalni koktel na bazi rakije od šećerne trske) i 14 velikih piva, imao sam susret sa Isusom", rekao je Sisinjo.

Sisinjo

youtube/printscreen/ Câmera Reco

Sisinjo, Foto: youtube/printscreen/ Câmera Reco

Preselio se u Italiju, u Rim gde je igrao u Romi, ali je bio bez želje za fudbalom:.

"Uvek sam voleo fudbal, ali u jednom trenutku se ta ljubav izgubila. Bog mi je dao talenat, ali nisam umeo da ga iskoristim na pravi način. Više nisam osećao zadovoljstvo kada istrčim na teren. Imao sam tada 30 godina i igrao za Romu".

Brazilac je sreo ljubav svog života u Rimu:

"Ohrabrila me je da prestanem da pijem. Pomogla mi je da pronađem božje reči i tako sam se promenio. Pre nje mi je opsesija bila i kupovina firmirane garderobe. Trošio sam mnogo para na to. Marijana me je naučila da se kontrolišem. Ona je ta koja kontroliše bankovne račune. Ja imam samo debitnu karticu koja može lako da se oduva i onda nemaš ništa. I dalje volim šoping, ali mi Marijana ne dozvoljava da pređem granicu. Uprkos svim ludostima koje sam napravio, investirao sam novac u neke dobre stvari. Davao sam 80 odsto plate ocu koji je uspeo pametno da ga uloži. Preostalih 20 odsto sam baš spržio. Srećom, danas sam u dobroj finansijskoj situaciji", zaključio Sisinjo.

Nekadašnji član reprezentacije Brazila svoju karijeru je započeo u Botafagu, a igrao je i za Atletiko Mineiro, Sao Paulo, Viljareal, Sport Resife, Sivas, Brasiliense, Real Madrid i Romu!