srđan jovanović
twitter/Law5_TheRef
Srđan Jovanović

Alo!/Vladimir Marković

Srđan Jovanović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Probali su čelnici grčkog fudbala da smanje tenzije u tamošnjem prvenstvu tako što su angažovali jednog od najboljih srpskih arbitara Srđana Jovanovića koji je delio pravdu na današnjem meču u Larisi između AEL-a i PAOK-a, ali se izgleda nije proslavio.

Naime, najbolji srpski arbitar posle Milorada Mažića navukao je na sebe gnev rukovodstva kluba iz Larise, posebno predsednika Aleksisa Kugijasa, kontroverznog grčkog advokata, koji ga je otvoreno izvređao posle utakmice.

Larisa je poražena od PAOK-a na svom terenu sa 2:1, a domaćini za to isključivo krive srpskog arbitra koji im nije dosudio penal posle igranja rukom jednog igrača iz Soluna, iako je i VAR to navodno pokazao.

srđan jovanović

twitter/Law5_TheRef

srđan jovanović, Foto: twitter/Law5_TheRef

- Srpski pljačkaš nam je stao na put. Džeparoš. Srećan mu odmor na Halkidikiju na leto. Danas smo posle mnogo godina imali priliku da vidimo stranog sudiju u Larisi. Pojma nismo imali zašto su ga doveli. Sada znamo. Da nas opljačka. Umesto deset faulova za nas, svih deset je dosudio za PAOK. Ljudi, da li ste ozbiljni? Doveli ste čoveka iz drugog najprljavijeg prvenstva u Evropi posle Kipra da nam sudi. Čestitke čelnicima saveza - rekao je Kugijas, a prenose grčki mediji.

Inače, predsednik Larise je poznat kao kontroverzna ličnost koja često izaziva skandale u tamošnjem fudbalu.

Posebno je poznat kao prek čovek koji naprasno menja trenere (uostalom sećamo se kako je smenio Gordana Petrića posle samo nekoliko nedelja na klupi AEL-a) pa njegove tvrdnje uvek treba uzeti s rezervom.