Selades i Zidan
Tanjug / AP
Selades i Zidan

Tanjug / AP

Selades i Zidan, Foto: Tanjug / AP

Seladesa su koštali loši rezultati od novog početka sezone, Valensija je u pet utakmica došla svega do četiri boda, a dva uzastopna poraza od Eibara i Viljareala bacili su klub na osmo mesto. Mnogi se pitaju da li je nakon krize i duge pauze baš bilo potrebno dati otkaz čoveku koji je davao sve od sebe

Za mnoge je to sramotan potez jer jasno je kako bez pravih treninga, ali i bez podrške publike uslovi za fudbal nisu idealni i bilo je za očekivati potpuni pad nekih timova.

Ali čelnici Valencije očigledno se time nisu vodili i uručili su otkaz harizmatičnom Seladesu, a javlja se kako će do kraja sezone ekipu voditi pomoćni trener Voro.

Da li je ovaj otkaz bio potreban baš sada, šest kola pre kraja sezone, kada je jasno kako Valensija ne može da napreduje znatnije na tabeli.

Valensija - Čelsi

AP/Alberto Saiz

Valensija - Čelsi, Foto: AP/Alberto Saiz

Valensija je Seladesa uzela prošloga septembra nakon što su otpustili Marselinja, što je bilo iznenađenje jer Selades nikad nije samostalno vodio neku ekipu već je bio pomoćnik Đulenu Lopetegiju u reprezentaciji i Real Madridu.

Ostavku je dao i sportski direktor Valensije Cezar Sančez, kog navodno niko nije obavestio o ostavci prvog trenera, pa je ovaj rezignirano odstupio.

Taj potez samo pokazuje kako se ponašaju čelnici kluba i da li je bilo potrebno preko noći dati otkaz treneru koji je kod igrača bio omiljen.

PROČITAJTE JOŠ: