Milan Živadinović
Alo!/Vladimir Marković
Milan Živadinović

Alo!/Vladimir Marković

Milan Živadinović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Suad Sahiti, fudbaler poreklom s Kosova, biranim rečima je govorio o svom rodnom Beogradu, da bi nedugo zatim promeno ploču jer su na njegovu adresu stizale pretnje Albanaca. U takav scenario čvrsto veruje i Milan Živadinović.

Poznati srpski trener, koji je u bogatoj karijeri vodio Prištinu i poznaje albanski mentalitet, govori za „Alo!“ o potezu fudbalera Visle Plok, koji je za poljske medije najpre opisao prestonicu Srbije kao evropsku metropolu u kojoj je prelepo živeti, a zatim se na društvenim mrežama pravdao da je ponosni Kosovar i da je njegov dom u stvari glavni grad južne srpske pokrajine.

- Sigurno su mu pretili. Tu drugu izjavu je morao da napiše na nagovor Šiptara, čuvenih plašljivaca. Oni su jaki samo kad deluju u grupi, a kada su sami, nema ih nigde. U principu su kukavice. Čim im malo pružiš otpor, pobegnu i traže novu žrtvu. Nemaju mu*a! Srbi su hrabriji od njih - kaže Živadinović.

„Mesar mi je govorio da će me zaklati!“

Bivši selektor našeg državnog tima predvodio je Prištinu s klupe u sezoni 1988/89.

- I meni su pretili u to vreme, ali ja sam to rešavao po kratkom postupku - lupim šamar i oni ćute. Sećam se da su mi pretili da će me izbaciti iz helikoptera. Mesar čuvenog hotela „Božur“ u Prištini mi je vitlao nožem ispred glave i govorio da će me zaklati! Nisam se uplašio, rekao sam mu: „Ajde, seronjo, ako smeš.“ Jaki su samo na rečima - poručuje Živadinović.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SS (@suadsahiti7) on Jan 6, 2020 at 5:34am PST

Čuveni trener naglašava da ne osuđuje Sahitija.

- Ne treba mu zameriti. Verovatno je dobar dečko. I među nama Srbima ima takvih, da jedno pričaju na jednom, a nešto drugo na drugom mestu. Nove generacije su poznate po tome da nemaju stav i da mišljenje menjaju svakog dana - kaže on.

Popularni Živa kaže da ne veruje da je nacionalizam na Kosovu i Metohiji splasnuo stasavanjem novih generacija Albanaca.

- Sećam se, dok sam boravio u Prištini bilo je mnogo albanskih nacionalista, siguran sam da su im deca pravi naslednici u tome. Zato smatram da su naši ljudi koji i dalje žive na Kosovu i Metohiji najhrabriji Srbi - ističe Milan Živadinović.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Dayoff?!!

A post shared by SS (@suadsahiti7) on Oct 6, 2019 at 8:28am PDT

Stevanović: Suad je sjajan momak

Da je Suad Sahiti zaista dobar momak, za „Alo!“ je potvrdio Alen Stevanović, s kojim je igrao zajedno u Visli iz Ploka.

- Sjajan čovek. Komunikativan, druželjubiv, savremen... Uz sve to, odličan igrač. Želim mu da ostvari značajnu karijeru - kaže bivši reprezentativac Srbije.

O čemu ste pričali tokom karantina, putovanja?

- Pretresali smo sve teme osim politike, pošto nas ne zanima. Na srpskom jeziku? - Govori naš jezik bolje nego ti i ja zajedno!

Komentari (1)

marjanova javorka

20.07.2020 19:13

Koga interesuje sta misli ovaj ludak?