Siniša Mihajlović
Printscreen
Siniša Mihajlović

Printscreen

Siniša Mihajlović, Foto: Printscreen

Pod njegovim vođstvom najbolji fudbaleri Srbije nisu uspeli da se kvalifikuju za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Mihajlović je u 19 mečeva zabeležio sedam pobeda, četiri nerešena rezultata i osam poraza, u 10 kvalifikacionih susreta po četiri pobede i poraza uz dva remija. 

Legendarni Miha je seo sa urednikom "Korijere delo Sporta" Ivanom Zakaronijem, a odgovarao je na svakakva pitanja:

"Siniša, u Italiji si mnogo godina, ali i dalje često ističeš da si Srbin. Šta to mi ovde još uvek ne znamo o tebi, a trebalo bi da znamo?"

Miha mu je odgovorio: 

"Evo, meni ste dali ime 'narednik'. I kada vam daju tako nešto, to ostane za ceo život. Čuj, 'gvozdeni narednik'. A nisam ja to. Ja sam osoba koja... koja zna da je disciplina osnovna stvar. Nažalost, evo jednog ličnog primera: u reprezentataciji naše zemlje su igrali veliki šampioni, veliki igrači iz najboljih timova na svetu, ali na terenu nismo bili ni za k***! Zašto? Jer nije bilo discipline, svako je radio šta je hteo. Za mene je zato disciplina najvažnija stvar. Ako postoje pravila, treba ih se držati. Ne možete da ih ignorišete. Iz tog ugla posmatrano, možda i jesam 'narednik'. Gledam to i kroz ponašanje prema deci, kako sam ih vaspitavao. Ali, postoje momenti kada sam kao svi drugi", progovorio je bivši trener "Orlova" o periodu kada je on igrao za Jugoslaviju!

Objasnio je kako se ponašao tokom mandata na klupi Srbije:

"Sada sam mnogo zauzet, ali kada sam bio selektor Srbije, mnogo sam putovao da bih gledao uspešne trenere, one koji su osvajali trofeje, da vidim šta oni to rade, a ja ne. Išao sam da gledam i trenere manjih klubova, za koje se znalo da su dobri stratezi, da umeju da izvuču najbolje iz svojih timova. Ne stidim se toga. Išao sam da gledam Sarija kada je on bio niko i ništa, ne stidim se da to priznam, znatiželjan sam i volim da vidim nešto interesantno. Trenerski posao se sastoji od mnogo stvari, ali najpre treba da promenite mentalitet igrača, jer ako nemaju pravi način razmišljanja, na svaka dva koraka napred koja s njima napravite, vrate se za jedan. E, tek kada tako postavite stvari, možete da radite na taktici i ostalim stvarima", istakao je Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ: