Siniša Mihajlović
EPA Giorgio Benvenuti
Siniša Mihajlović

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Siniša Mihajlović, Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Srbin i Holanđanin su važili za potpune kontraste na terenu i van njega. Miha je bio opušten, dok je vam je Jap uvek unosio strah u kosti. Poznat je po izjavi da bi bio plaćeni ubica ukoliko se ne bi bavio fudbalom.

U jednom međunarodnom duelu žestoki štoper je polomio nos sadašnjem treneru Lacija Simeoneu Inzagiju. SIniša je u svom stilu iskoristio nezgodu da se našali:

"Puno se pisalo da sam mu namerno slomio nos, ali to nije bilo tačno. Bila je to nezgoda, ali priča je već bila pokrenuta. Kada sam došao u Lacio 2001, tamošnji mediji su pokušali da stvore neku svađu između nas. Sećam se prvih nekoliko dana u svlačionici Siniša Mihajlović i Alesandro Nesta su stalno ismevali Inzagija sa 'Pazi, Stam dolazi'. Bilo je zabavno", rekao je Holanđanin koji je svojevremeno na pitanje novinara čime bi se bavio da nije fudbaler hladnokrvno odgovorio "plaćeni ubica".

Jap Stam

EPA-EFE/Anthony Anex

Jap Stam, Foto: EPA-EFE/Anthony Anex

Zatim je otkrio i nešto po čemu mu je Miha ostao u sećanju iz perioda dok su nastupali za Lacio.

"Uživao sam u Laciju. Uvek sam izazivao Mihajlovića da posle treninga pucamo slobodne udarce. Pobedio je svaki put. Želim mu sve najbolje i da se što pre oporavi od teške bolesti", poručio je Stam.

Holanđanin je u karijeri nastupao Zvole, Kambur, Viljem II, PSV, Mančester junajted, Lacio, Milan i Ajaks, a za reprezentaciju je na 67 mečeva postigao tri gola.