Jonuc Radu
twitter/emishor
Jonuc Radu

twitter/emishor

Jonuc Radu, Foto: twitter/emishor

Najprijatnije iznenađenje Evrpskog prvenstva za mlade fudbalere (U21), je fudbalska selekcija Rumunije, koja je prva u grupi C pored fudbalskih velesila kao što su Francuska, Engleska i Hrvatska!

A slika koja je obišla fudbalski svet je napravljena nakon epske pobede Rumunije protiv Engleske, heroj mlade reprezentacije naših komšija se rasplakao nakon meča noseći majicu sa slikom svoje preminule sestre.

Jonuc Radu blista na ovom takmičenju, u duela protiv reprezentacije Hrvatske i "Gordon Albiona" bio je neprikosnovena prepreka napadačima ovih timova, a Rumuniju čeka duel sa Francuskom koja će odlučiti pobednika ove grupe!

PROČITAJTE JOŠ:

Navijačica iz Perua na Kopa Amerika

Profimedia

Kada je Radu imao 9 godina, 2006. je njegova 14-godišnja sesta preminula od Imunodeficijentne bolesti (slab imunog sistema). 

Posle meča sa Engleskom Radu se rasplakao noseći majicu sa slikom svoje sestre koja je preminila 2006. godine kada joj je bilo samo 14 godina.

"Dugujem ti sve. Volim te Ema", piše na majici koju je Radu odneo pred navijače nakon velike pobede.

"Imam ovu majicu sa Eminim likom, od kad sam došao u Italiju. Ova majica je napravljena kao uspomena na to da sam joj obećao kad sam bio mali da ću je odvesti na sve velike stadion sa preostalom braćom, ona je imala 14 godina, a ja 9 kad je umrla. Majica uvek stoji kod desne stative. To je način da se osećam bliže njoj kao da je tu pored mene" - rekao je fudbalski heroj rumunske nacije!

Kad već naši nisu pokazali ništa, jedan razlog više da navijate za Rumune koji igraju odličan fudbal! Očekuje ih večeras u 21:00 odlučujući duel za prvo mesto!