Zlatko Dalić
AP Daniel Kasap
Zlatko Dalić

AP Daniel Kasap

Zlatko Dalić, Foto: AP Daniel Kasap

 

Selektor fudbaske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je putem videolinka održao predavanje u sklopu edukacije za obnovu trenerskih licenci Indijskog fudbalskog saveza. Tema predavanja bila je saradnja sa igračima najvišeg ranga.

U razgovoru su učestvovali i selektor Indije Igor Štimac, kao i ministar sporta Indije Šri Kiren Rijiju.

"U timu za Rusiju imali smo veliki broj igrača svetske klase i statusa zvezde. Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić su superzvezde sami po sebi. Moj zadatak je bio da izgradim ekipu koja će se držati zajedno i boriti za zajednički cilj. Kako bismo ostvarili uspeh, trebalo je da budemo jedna velika i srećna porodica. Fudbalske ekipe nisu izgrađene oko pojedinaca. Ako zavisite od jednog pojedinca, koji je tu da vas sačuva svakog dana, verovatno nećete uspeti", rekao je Dalić.

Ivan Rakitić i Luka Modrić i dalje će igrati za Hrvatsku

PA-EFE/FRANCK ROBICHON

Ivan Rakitić i Luka Modrić, Foto: PA-EFE/FRANCK ROBICHON

On je govorio i o tome zbog čega mu je bilo veoma lako da pronađe zajednički jezik sa Modrićem, Mandžukićem ili Rakitićem.

"Ljudi ne razumeju da su Modrić, Rakitić ili Mandžukić jednostavni ljudi. Držali smo se zajedno i to je izgradilo poverenje među nama. Kakva god da je bila situacija, bili smo spremni na nju. Timski duh bio je neverovatan. Posao trenera je da donosi odluke, a ponekad morate biti oštri. Trener ne može da se ponaša osvetoljubivo prema bilo kom igraču. Sve odluke bi trebalo da se donose vodeći računa o interesu ekipe", istakao je Dalić.