Aleksandar Šćekić
AP Photo/Darko Vojinovic
Aleksandar Šćekić

AP Photo/Darko Vojinovic

Aleksandar Šćekić, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

– Mnogo teško podnosim to što sam trenutno odvojen od porodice. Iskreno, više brinem za njih kako su i šta rade, nego što sam zabrinut za bilo šta drugo. Imam troje predivne dece, kćerku Helenu, sina Konstantina i pre mesec dana nam se rodila još jedna kćerkića Teona, kad je sav ovaj haos praktično i počeo. Video sam je samo dva puta, odmah pošto se supruga porodila i od tada smo razdvojeni. Nije lako, ali izdržaćemo, samo da sve ovo prođe, da se smiri, prođe bez posledica za ljudski rod – kaže Šćekić za sajt Partizana.

Šćekić je ispoštovao sve mere kluba iz Humske i kao svi igrači ostao u Beogradu za vreme vanrednog stanja.

– Imao sam vremena da pođem u Crnu Goru, ali sam poslušao savet ljudi u klubu i ostao ovde u Beogradu. Ostali su svi fudbaleri Partizana, ne samo ja, jer je to je naša obaveza. Zato se nisam dvoumio nimalo, profesionalac sam, fudbal je moj izbor i moj život. Kada sve ovo prođe, nadam se uskoro, bićemo opet zajedno i radujemo se tome neizmerno.

Šćekić dane provodi trenirajući u kućnoj izolaciji, po programu koji je dobio od stručnog štaba, ali u stalnoj je komunikaciji sa proodicom.

– Dane provodim u stanu, poštujem sve preporuke, pa sam jednu sobu opremio sa spravama za vežbanje i tu provodim mnogo vremena. Naravno, pričam sa porodicom putem video poziva svakodnevno. Gledam i filmove, serije, čitam knjige… Sve ono za šta profesionalni fudbaler i porodičan čovek uglavnom nema puno vremena kada je situacija normalna.

Kao i svi, željno isčekuje nastavak sezone i vraćanje normalnim životnim aktivnostima.

– Što se tiče takmičenja mislim da se nastavlja, ali će biti teško vratiti se ponovo u ritam normalnih treninga i kasnije utakmica. Sigurno moramo proći nekakve pripreme, kako bi se predupredili druge problemi, poput povreda, recimo. Nikome ovo nije prijalo, to je sigurno.

I pored želje da održi fizičku formu na nivou na kojoj je bila, Šćekić dodaje da nije isto raditi kod kuće u zatvorenom prostoru i trenirati na sportskom centru.

– Već duže vreme nemam normalne fizičke aktivnosti, jer koliko god da mi treniramo, nismo u stanju da sami održimo onaj nivo na kojem smo bili do trenutka prekida takmičenja. Svima teško pada ova situacija, jer u normalnim okolnostima svakog dana imate treninge na terenu, družite se sa saigračima i čekate utakmicu. Ovako, teško pada kada morate biti samo u kući i sprovoditi program bez lopte, bez terena gde je inače najlepša fudbalska priča.
Posle ovog svim klubovima će biti teško da se vrate normalnom funkcionisanju. U jednu ruku možda bude i bolje, jer, kako sam načuo, možda neće biti letnje pauze i bićemo u takmičarskom ritmu, a u drugu ruku – sigurno će kasnije doći do zamora igrača i može biti jako loše. Jer, zbog velikog broja utakmica nije moguće izdržati taj tempo.

A kada pandemije prođe, svi se slažu da više ništa neće biti isto, ne samo u sportu već i u drugim životnim sferama.

– Očekujemo pad u fudbalu i to svakom smislu, pad kvaliteta, ali i finansija. Trebaće malo više vremena da se sve vrati kako je bilo pre početka pandemije. Što se tice transfera. Smatram da će biti još teže, jer su svi klubovi pretrpeli velike gubitke i neće imati toliko novca za dovođenje novih igrača. Odradiće jedan ili dva transfera koji su prioritet u tom trenutku kako bi pomogli timu.

A o sebi kaže:

– Sebe vidim u Partizanu do kraja ugovora. Imam još godinu dana saradnje, lepo se osećam u mom klubu i voleo bih, ako se sve kockice poklope i karijeru da završim u Partizanu.