Umar Sadik
Tanjug/Bojan Stekić
Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević , Foto: FK Partizan

Partizan nastavlja da se kocka sa ponudama koje iz dana u dan pristižu za Umara Sadika.

Uoči odlaska na pripreme u Belek, u Humskoj su tvrdili da postoje klubovi koji bi ga platili sedam-osam miliona evra. Trener Savo Milošević je otkrio: „U nedelju smo odbili ponudu od 10 miliona evra!“. Stiče se utisak da bi za crno-bele bingo bio transfer od 12 do 15 miliona evra.

Partizanov stav je jasan, a Milošević govori o tome kako sve to utiče na Nigerijca i da li toliki novac može da mu zavrti mozak.

- Tačno, odbili smo ponudu od 10 miliona evra za Sadika, ali ne verujem da to njemu može da napravi problem. Ne verujem da će poleteti. Ima ogroman prostor za napredak, a iz razgovora sa njim shvatam da ima još više volje nego kada je došao letos u Sloveniju na pripreme. Imali smo situaciju sa Strahinjom Pavlovićem koja je trajala pet meseci i povoljno se završila - kaže strateg crno-belih.

Savo dalje obrazlaže otkud to da se tako lako odbijaju višimilionske ponude.

- Deluje suludo, a do pre nekoliko meseci je bilo nezamislivo da ne želimo da uzmemo 10 miliona za jednog igrača. E sad, bilo bi glupo odbiti ponudu koja je više nego unosna. Stručni štab i ja ćemo se zalagati da ekipa bude što jača, ali ne možemo da izbrišemo interes i opstanak kluba. Ima tu još igrača sa milionskim ponudama, a procenićemo da li imamo dovoljno vremena da dovedemo adekvatnu zamenu koju ćemo morati da platimo malo više. Brzo ćemo se adaptirati na sve to. Moraćete da pričate sa rukovodstvom, koje pregovara o tim stvarima i trenutno je u Beogradu. Nema pritiska kakav je, verovatno, trpeo svaki moj prethodnik i mogu da odbijem sedam, osam ili 10 miliona za Sadika - kaže Milošević.