Dejan Stanković, Savo Milošević
Alo/Marko Metlaš
Dejan Stanković, Savo Milošević

Alo/Marko Metlaš

Dejan Stanković, Savo Milošević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Trener Partizana Savo Milošević bio je gost na televiziji Pink, a tamo je pričao o srpskom fudbalu, igračima iz Zvezde i Partizana...

Progovorio je i o predradsudama da su fudbaleri glupi:

"Fudbaleri su takođe inteligentni, ali imaju problem sa izražavanjem. To je zbog toga što su bili na treninzima, a ne u školama. Mojoj generaciji je bilo vrlo teško da studira, danas je to mnogo lakše i izvodljivo", rekao je Milošević i dodao:

"Nisam bio dobar, već odličan đak. Bio sam đak generacije, bio sam u svim sekcijama sportskim, dramskim... Od petog do osmog nisam plaćao ekskurzije, jer smo jedna drugarica i ja kao najbolji đaci uvek išli besplatno".

Dragan Ćirić

Printscreen Youtube / Zonajuan

Dragan Ćirić, Foto: Printscreen Youtube / Zonajuan

Igrač koji ga je najviše razočarao:

"Nije me razočarao kao čovek, već što je pružio samo deset odsto od onoga što je mogao. Imao je potencijal da bude u deset najboljih na svetu. Ćira je specifična ličnost, njemu je bio potreban trener koji će da ga razumeti kao igrača i kao čoveka. On je iz Partizana otišao pravo u Barselonu, to je danas nezamislivo. I dalje je jedini Srbin u Barseloni", podsetio je trener Partizana, "Kod Luja van Gala je uspeo da se izbori za mesto među 11, kasnije se promenio trener i onda su počeli problemi". 

Najnesebičniji igrač sa kojim je igrao:

"Tomi Džonson. U Partizanu smo imali Đanija, ne mogu da kažem da je bio sebičan, ali je imao momente kada je lopta njegova i samo njegova. Voleo je da uradi nešto na svoju ruku", rekao je Milošević!

Pantelić ili Kežman?

"Keža, više smo kompatibilni. Igrali smo zajedno i to je dosta dobro funkcionisalo. Panta je više igrač kao ja".

"S Tadićem bih se slagao fenomenalno. Ima brutalnu asiatenciju. On je više vezni igrač".

"Piksi je najbolji srpski fudbaler u istoriji i s njim ne može niko da se meri. Ne morate dalje".

A Piksi ili Dejo?

"On je Crnogorac. S njima dvojicom sam igrao pet, šest godina. Dejo je više individualac, Piksi mi je namestio mnogo više golova".

Piksi ili Mijat?

"S Mijatom sam igao najduže, čak i u Partizanu. Jednako dobro je igrao na obe pozicije, špica i polušpica. Peđa mi je, kao Piksi, namestio mnogo golova. Njih trojica – Mijat, Piksi i Dejo su igrači koji su okrenuli igricu. Nivo iznad svih i svi su bili posebni na svoj način. S Mijatom sam bio i cimer, ali znam da se neće ljutiti, pa Piksi".