Ivica Iliev
Alo!/Marko Metlaš
Ivica Iliev

Alo!/Marko Metlaš

Ivica Iliev, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Kad je ekipi išlo loše i kad je postalo jasno da od osvajanja šampionske titule nema ništa, sportski direktor Partizana Iivca Iiev preuzeo je svu odgovornost i odlučio da se povuče sa te funkcije. Sva je prilika da ga u skorije vreme u Humskoj niko neće zameniti, budući da su čelnici crno-belih odlučili da ovlašćenja koja je on imao predaju aktuelnom treneru Savi Miloševiću, pod čijim je vođstvom ekipa osvojila nacionalni kup.

- Moja ostavka je prihvaćena, ali tu sam na raspolaganju dokle klub ne pronađe novog sportskog direktora - kaže Iliev i nastavlja:

Savo Milošević

Alo!/Marko Metlaš

Savo Milošević, Foto: Alo!/Marko Metlaš

- Dok se to ne dogodi, Savo Milošević će obavljati funkciju neke vrste tim menadžera, odnosno osobe koja objedinjuje funkcije trenera i sportskog direktora. To je na Zapadu, pogotovo u Engleskoj, gde je on igrao, odavno postalo sasvim normalno. Trener je taj koji je odgovoran za rezultate kluba i sasvim je normalno da on donosi konačan sud u prelaznom roku.

On vodi prelazni rok

Kao neko ko je do pre nekoliko meseci obavljao funkciju sportskog direktora, a u trenutku kad klub nije imenovao njegovog naslednika, sasvim je normalno da Ivica Iliev učestvuje u prelaznom roku.

- Učestvujem koliko je potrebno. Dok sam bio direktor, nisam se nikada konsultovao s Miloševićem, iako se znamo dugo, ali smo, kad se neki posao završi, često pričali o tome i došli do zaključka da isto gledamo na fudbal. Sada prelazni rok vodi on, a ja sam tu da pomognem - kaže Iliev.

Prema rečima Ivice Ilieva, takva praksa, doduše u nešto manjoj meri, bila je prisutna u Humskoj i za vreme njegovog mandata.

- Uvek smo razgovarali s trenerima koga da dovedemo. Mogu reći da je 80 odsto igrača koji su došli u vreme mog mandata angažovano na inicijativu šefa stručnog štaba, mada je taj procenat možda čak i veći. Savo će sada dobiti malo šire ingerencije i on će odlučivati o svemu. Uveren sam da je to pravi potez jer će on stvoriti jedan jak Partizana. Doneće mnogo toga dobrog. To govorim jer ga odlično poznajem i vrlo dobro znam da imamo iste poglede na fudbal. Partizan je njegovim angažovanjem dobio mnogo, ma koliko god ljudi s negodovanjem gledali na to. Uostalom, osvajanjem kupa on je to i nagovestio - kaže Iliev.