Savo Milošević
FK Partizan
Fudbaleri Partizana

FK Partizan

Fudbaleri Partizana na treningu u Dohi, Foto: FK Partizan

Kucnuo je čas da Partizan odmeri snage s moskovskim Spartakom na turniru u Kataru.

Ruske medije zaintrigirao je taj meč iz ugla koji nema veze sa sportom. Naime, poznato je da su navijači „parnog valjka“ u prijateljskim odnosima sa fanovima CSKA, a Crvene zvezde s pristalicama Spartaka. Pošto u Dohi nema te vrste navijača, na „Parimeč Premijer kupu“ ne postoji bojazan od bilo kakvog sukoba.

Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević, Foto: FK Partizan

Ipak, ruske kolege pokušale su da ustalasaju javno mnjenje, ali je Partizanov strateg temu vratio na početak. I držao se striktno fudbala.

- Naravno da svi znamo za određenu pozadinu navodnih sukoba između našeg kluba i Spartaka, ali o tome ne bi trebalo da se govori u okviru aktuelnog turnira. Apsolutno poštujem sve učesnike ovog nadmetanja. Najvažnije je da danas uživamo u utakmici i iskoristimo je što je moguće bolje da bismo se pripremili za nastavak sezone. Verujem da je to cilj svih aktera - rekao je Milošević u izjavi za „Izvestju“.

Punom parom na Spartak

Milošević će danas od 12 časova (TV Sportklub 1) poslati najjači mogući tim, za koji se veruje da će 16. februara otvoriti prolećni deo sezone u Humskoj, protiv Radnika: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Crno-beli su u prvom kolu, posle 90 minuta igre (1:1), dobili Lokomotivu iz Moskve boljim izvođenjem jedanaesteraca (2:4), u drugom su poraženi od Rostova (1:3), a u trećem im je za prvo mesto potrebno da dobiju Spartak sa bar dva gola razlike, a da u nedelju, na koncu takmičenja vrednog 100.000 evra, Lokomotiva savlada Rostov penalima. Uz uslov da posle 90 minuta remi bude 1:1 ili 2:2.