FK Šarlroa
Twitter/SportCharleroi
FK Šarlroa

Twitter/SportCharleroi

FK Šarlroa, Foto: Twitter/SportCharleroi

Partizan ne bi smeo da ima probleme u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slabašnih Moldavaca, ali crno-bele već u trećem kolu čeka težak rival. Šarlroa ne spada u red velikana belgijskog fudbala, ali ove sezone je starovao čudesno - četiri kola, četiri pobede, uz gol razliku 7:1. Ako tri pobede i nisu neko veliko iznenađenje, onda ona četvrta, a prva ove sezone, jeste. Izabranici Karima Belosina, Francuza alžirskog porekla, su na premijeri nove sezone kao gosti savladali aktuelnog šampiona.

Da li će Partizan igrati u Ligi Evrope?

 

Zanimljivo je da su svih sedam golova za Šarlroa ove sezone postigli napadači. Sve sami legionari. Najbolji strelac ekipe je Kaveh Rezai, jedan od tri Iranca u klubu je postigao tri gola. Po dva puta su strelci Frank Sađu, mladi 21-godišnji napadač pozajmljen od Milana, i Šamar Nikolson (23) sa Jamajke.

Poseban šmek potencijalnom meču mogao bi da napravi Gijom Žile. Sad već iskusni, 36-godišnji defanzivni vezista, je igrao za Anderleht u legendarnim mečevima poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Partizana 2010. godine. Žile je postigao po gol i u Beogradu i u Briselu, ali se na kraju posle dva puta po 2:2 i penala ipak radovao beogradski klub. 

PROČITAJTE JOŠ: