OVO MALO KO ZNA! Sanja Ilić ima posebno mesto u istoriji Zvezde! "Delije" pevaju pesmu za koju je on zaslužan!

Sanja Ilić će se zauvek pamtiti u crveno-belom taboru.

Sanja Ilić
Sanja Ilić, Foto: Alo!

Muzičar i frontmen grupe "Balkanika" Sanja Ilić preminuo je u 70. godini života od posledica korona virusa. Ono što je malo poznato o njemu jeste da je upravo on komponovao pesmu koja se koristi i kao himna Crvene zvezde.

- Napravio sam tada jednu navijačku pesmu, jednu zaista onako srčanu, za bodrenje fudbalera, bili su svi iz tog kluba navijača, iz tog njihovog odbora i izabrali da to bude navijačka pesma za Crvenu zvezdu - prisetio se Ilić kako je sve krenulo.


Ipak, od navijačke pesme Fudbalskog kluba, došlo se do toga da se komponuje himna celokupnog Sportskog društva.

- Međutim, posle toga, Džajić je bio direktor i ne znam ko još, dogovorili su da od te pesme napravimo navijačku himnu Sportskog društva Crvena zvezda, pa je Ršumović došao i napravio tekst, da bi pesma mogla da se peva i kad su žene i muškarci u pitanju. Malo su razblažili celu pesmu, više to nije bilo to, nije to bila više navijačka pesma. "Mladići borovi, devojke jele, bore se pošteno za crveno-bele", to nije bio uopšte smisao moje ideje za navijačku pesmu.

Nije žalio Sanja, kako kaže, jer je upravo zbog pesme koju je komponovao bio u prilici da nastupa pred krcatom Marakanom pred meč Kupa Evropskih šampiona.

- Ali dobro, doživeo sam nešto što sam retko kad doživeo posle toga. Stadion Zvezde, koji je primao 90.000 gledalaca i svi su stajali, pio je pun. Ogroman hor KUD-a i ja kao dirigent, smo nastupili pred utakmicu sa Dinamom u onom paklu. Svirali smo i otpevali pesmu, a ja sama prvi put u životu čuo taj huk sa tribina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

 • Korisnik: j t s fudbaleriiiiiiiiiiiii
  07/03/2021 - 22:11
  Najbolja fudbalerska veoma aktuerlna je Borina presma .Oni to i rade.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi