Dejan Stanković
TV Pink printscreen
Miloš Degenek

FK Crvena zvezda

Miloš Degenek, Foto: FK Crvena zvezda

Šangaj SIPG želi Miloša Degeneka, ali ne nudi dovoljno novca Crvenoj zvezdi da bi sa Marakane bilo upaljeno zeleno svetlo za transfer u Kinu. Ponuda iz Kine nešto je veća od dva miliona evra, što ne zadovoljava čelnike šampiona Srbije. Reprezentativac Australije dobio bi adekvatne finansijske uslove, međutim, ukoliko se obeštećenje ne poveća barem na 3.000.000 ne očekuje se da dođe do realizacije.

Začuđujuće zvuči da kineski klub nudi toliko malo za stranca, međutim, Degenek je za to područje iz kategorije azijskih internacionalaca. Za njih ekipe iz jedne od najbogatijih svetskih liga ostavljaju manji fond u budžetu.

Kineski klubovi imaju mogućnost da dovedu tri stranca koji poseduju pasoše država van azijskog kontinenta. U slučaju Šangaja mesta zauzimaju Brazilci Hulk i Oskar i Srbin koji igra za reprezentaciju Austrije Marko Arnautović.

Vukanović Gobeljić Degenek

EPA Will Oliver

Vukanović Gobeljić Degenek, Foto: EPA Will Oliver

Ulogu azijskog stranca u prethodne tri sezone imao je Uzbekistanac Odil Ahmedov. Plan trenera Vitora Pereire je da se to mesto sada potroši za defanzivca, kako ne bi u odbrani bili samo Kinezi. Procena je da bi Degenek bio dobro rešenje, s obzirom da je Australija ista fudbalska zona kao i Kina.

Degenku bi igranje u kineskoj ligi sigurno bilo veći izazov nego u Saudijskoj Arabiji, kao igrač reprezentativnog kalibra svestan je da koferi moraju da mu uvek budu spakovani. Posle rastanka sa Al Hilalom i povratka u Crvenu zvezdu ostvario je još jedno učešće u Ligi šampiona, ispunio je očekivanja. Sada je ponovo na raskrsnici.

Dejan Stanković planira Degeneka za startera, ali pitanje je hoće li da ga ima na raspolaganju za prolećne utakmice.