Mančester siti
AP/John Super
Mančester siti

AP/John Super

Mančester siti, Foto: AP/John Super

Istražna komisija UEFA navodno će zatražiti izbacivanje Mančester sitija iz Lige šampiona naredne sezone zbog kršenja finansijskih pravila.

PROČITAJTE JOŠ:

"JOGA BONITO" Mesi, Nejmar, Suarez, sve ih je nadmašio DUŠAN TADIĆ, ovo su najlepši fudbalski potezi u ovoj sezoni! (VIDEO)

TRENER RADNIČKOG PRED REVANŠ SA PARTIZANOM Lalatović: Ako ima Boga izborićemo finale Kupa!

"MI USTAŠE, ONI ČETNICI!" ABA liga pred gašenjem, kad izgubiš 60 razlike ne možeš da tražiš opravdanja!

Prema pisanju "Nju Jork Tajmsa" engleski šampion bi mogao da bude izbačen zbog "mutnih" radnji i prekršaja vlasnika Mančester sitija. 

Ovakvu kaznu za "građane", koji su nedavno odbranili titulu šampiona Premijer lige, podržao je bivši premijer Belgije, a sada predsednik Istražne komisije UEFA, Iv Laterm.

Optužbe koje je Laterm predstavio su vezane za Finansijski fer plej. Naime, oni su napravili prekršaje vezane za multimilonske sponzorske ugovore. Siti je već bio kažnjen sa 49 miliona funti za ovaj prekršaj pre pet godina. UEFA nije imala komentar na istragu koja je u toku.

Velike su šanse da ukoliko Siti dobije suspenziju, ona neće biti sprovedena za narednu sezonu 2019/20, jer bi klub iz Mančestera podneo tužbu na Arbitražni sud.

U međuvremenu se oglasio i Mančester siti

"FK Mančester siti u potpunosti sarađuje sa Istražnom komisijom UEFA oko ove istrage. Članak Njujork Tajmsa, u kojem citiraju 'izvore bliske slučaju' je veoma zabrinjavajuć upravo zbog te saradnje našeg kluba. Sve to dovodi da je ili Mančester siti pogrešio što je verovao Istražnoj komisiji, ili u celokupnom procesu Istražne komisije učestvuju ljudi koji za cilj imaju uništavanje reputacije i interesa našeg kluba", navodi se u saopštenju!

Moraćemo da sačekamo do srede kada će se i UEFA oglasiti.