Dule Savić sa suprugom Marinom
Bojan Rajević
Dule Savić sa suprugom Marinom

Bojan Rajević

Dule Savić sa suprugom Marinom, Foto: Bojan Rajević

U doba koronavirusa porodica Savić je na tri lokacije. Dušan i Marina su kod Kalenić pijace, njihov sin sa suprugom i ćerkicom u neposrednoj blizini, a drugi naslednik, Vujadin, sa Mirkom i decom na Kipru.

Legendarni golgeter Crvene zvezde kaže u razgovoru za „Alo!“ da deli sudbinu svih Srba. Doduše, još ne i onih najstarijih koji imaju ograničeno kretanje.

- Još tri meseca sam „slobodan“! Od 1. juna sam u grupi 65 plus - objašnjava Savić tek što se vratio u stan posle kupovine najosnovnijih namirnica i dnevne štampe.

Znači li to da ste pesimista kada je reč o dužini trajanja vanrednih mera?

- Ni sam ne znam. Puno je oprečnih informacija. Nedisciplinovani smo, a mere je trebalo da stupe na snagu odmah, a ne kada je virus uveliko počeo da se širi.

Koliko vam teško pada karantin?

- Iskreno, navikao sam jer čitav život sam u nekoj vrsti specijalnih uslova i karantina. Kao profesionalni fudbaler, a onda, da se malo našalim, i tokom 40 godina braka s Marinom - ističe Dule dok se u pozadini čuje smeh supruge i njena opaska: „Dopada mi se karantin.“

Kako provodite vreme, viđate li unuku?

- Teško je bez fudbala. Čitam knjige, gledam filmove, kontaktiram s prijateljima, pratim vesti, u kući imam trenažni bicikl... Sa Uroševom porodicom se ne viđamo. Mere predostrožnosti, ali non-stop smo na vezi. Otkako znam za sebe poštovao sam naređenja, savete, pravila, preporuke koje daje država. Izlazim bukvalno kada baš moram. Kamo lepe sreće da se svi tako ponašaju, bilo bi nam neuporedivo bolje u ovim teškim danima - poručuje Dušan Savić.

UV zračenje čuva Vujadina

Dušan i Marina redovno su u kontaktu i sa sinom Vujadinom, bivšim kapitenom Crvene zvezde, danas internacionalcem u APOEL-u. - Porodica je na okupu. Nema treninga, utakmica i obaveza. Srećom, na Kipru nije toliko opasno. Valjda zbog klime i UV zračenja koje ubija virus. Pored toga, reč je o ostrvu, pa im je bilo lakše da kontrolišu ko dolazi. Isti je slučaj i sa Australijom - kaže Savić.