Aleksandar Prijović
Alo/V.Marković
Aleksandar Prijović

Alo/V.Marković

Aleksandar Prijović, Foto: Alo/V.Marković

Da li je konačno na pomolu rastanak Aleksandra Prijovića i Al Itihada? Prijović (29) želi da se vrati u Evropu, a veću su propali transfer u Bešiktaš i povratak u PAOK. Za usluge iskusnog napadača interesovanje je pokazala i Lokomotiva iz Moskve, koja posle odlaska Fjodora Smolova u Seltu želi da se pojača, a reprezentativac Srbije bi bio pravo rešenje.

Prelazni rok u Rusiji traje do 27. februara tako da bi do tad mogao da se završi posao. Prema pisanju tamošnjih medija problem bi moglo da predstavlja obešteće koje bi u ovom slučaju tražio Prijovićev klub saudijski Itihad.

Filip Lešnjevski agent srpskog reprezentativca je za ruske medije rekao u čemu je problem.

- Imam svakodnevno pozive od više ruskoh klubova zbog Prijovića. Radio je sa trenerom Čerčesovim, sarađivao sa porodicom Savidis, tako da bi voleo da se oproba u Premijer ligi Rusije. Moram da demantujem informaciju da je Aleksandar slobodan igrač, jer ima još ugovor sa Itihadom na tri i po godine - rekao agent srpskog reprezentativca.

Filip Lešnjevski je istakao da Prijović želi da promeni klub.

- Aleksandar je raspoložen da ode negde i na pozajmicu, da bi mogao da konkuriše za mesto u reprezentaciji, ako se Srbija plasira na Evropsko prvenstvo - istakao je Lešnjevski.

Problem je, međutim, što Itihad insistira da klub koji je zainteresovan za Prijovića preuzme njegovu kompletnu platu, što je gotovo nemoguća misija za skoro sve evropske klubove.