Vejn Runi
Profimedia
„Za sve je kriv  sudija“: Van Gal

Profimedia

„Za sve je kriv sudija“: Van Gal, Foto: Profimedia

Vejn Runi (33) stigao je 2004. godine u Mančester junajted kao najskuplji igrač do 20 godina u istoriji. Imao je samo 18 i bio je spreman za težak rad pod Aleksom Fergusonom, uz koga je ostvario sav potencijal i postao jedan od najboljih igrača na svetu.

Prošle godinei otišao je u SAD i zaigrao za Di-Si Junajted, nakon što je ostavio dubok trag na Old Trafordu tokom dugih 13 godina i u čak 559 utakmica, na kojima je postigao 253 pogotka za sada posrnulog giganta.

Sada, kada se osvrne na sjajnu karijeru i gomilu trofeja (PET titula Premijer lige i Liga šampiona 2008), Runi je spreman i da otkrije ko je najbolji trener sa kojim je radio...

PROČITAJTE JOŠ:

Zlatan Ibrahimović

AP

Interesantno je da to nije Aleks Ferguson, već Holanđanin Luj Van Gal, sa kojim je sarađivao od 2014. do 2016. i pod njegovim vođstvom osvojio FA Kup 2016.

"Van Gal je daleko najbolji trener sa kojim sam radio. 100 odsto najbolji! Njegova taktička veština, njegov način pripremanja utakmice, obraćanja pažnje na najsitnije detalje... Sve to bilo mi je neverovatno. Divio sam mu se zbog toga. Nikad pre nisam to video", rekao je Runi za holandski "Telegraf".

Prema njegovom mišljenju, Van Gal nije završio svoj boravak u Junajtedu onako kako je trebalo da bude.

"Van Gal zna da je njegov sistem rada težak igračima. Stavio sam mu to do znanja i u to vreme smo razgovarali o tome. Žalim zbog načina na koji je sve završeno. Ipak, sigurno znam da sam naučio mnogo od njega i da ću definitivno koristiti naučeno kada postanem trener", dodao je Runi, čiji ugovor sa aktuelnim klubom ističe 2021. godine.