Vejn Runi
EPA
Vejn Runi

EPA

Vejn Runi, Foto: EPA

Bivši engleski reprezentativac Vejn Runi otkrio je koliko je bio blizu selidbe u Španiju 2010. kada je šokirao upravu Junajteda predavši zahtev za transfer. 

- Sećam se da sam jedan dan pomislio "zamisli da igraš u toj ekipi Barselone - Mesi, Ćavi, Inijesta i Busket. A u to vreme Mesi nije igrao gde igra sada, bio je na krilu. Mislio sam da se mogu savršeno uklopiti u njihovu igru. Mogao sam da dođem i do lopte i imam saigrače iza svojih leđa. Sećam se da sam o tome razmišljao.

A za potpis Runija na Ostrvu borili su se Čelsi i Mančester siti.

- Mislim da je dobro dokumentovano da su me Čelsi i Murinjo hteli - kazao je Runi i nastavio koje su bile opcije:

- Postojao je interes Real Madrida, Barselone i Sitija, za koji nikad nije postojala opcija da odem tamo, iako se o tome stalno pričalo. Ali ostale tri opcije bile su realnije (Real, Barsa, Čelsi).

Vejn Runi i Kristijano Ronaldo

EPA/Magi Haroun

Vejn Runi i Kristijano Ronaldo, Foto: EPA/Magi Haroun

Runi je odlučio da ostane u Junajtedu. Potpisao je novi petogodišnji ugovor i ostao do 2017. - i na kraju u klubu sarađivao sa Murinjom - pre nego što se kasnije vratio u Everton.

Nakon potpisivanja novog ugovora kojim je ostao na Old Trafordu, Runi je objasnio kako je Ferguson imao najveći uticaj na njegovu odluku.

- Menadžer je genije i njegovo razmišljanje i podrška uverili su me da ostanem - objasnio je tada svoju odluku.

Runi je otkrio svoj odnos sa Fergusonom i kako je, bez obzira na sve njihove uspehe zajedno, bio zgrožen pristupom legendarnog menadžera u finalima Lige šampiona 2009. i 2011. godine.

- Izgubili smo dva finala Lige šampiona tako što smo išli na ruku Gvardiolinoj Barseloni, pokušavajući da ih visoko pritisnemo i okružimo, što je bilo samoubistvo - napisao je Runi početkom ove godine u svojoj kolumni Sandej Tajmsa.

Vejn Runi

EPA

Vejn Runi, Foto: EPA

- Sećam se da je Ferguson rekao "mi smo Mančester i napadaćeno, to je u kulturi ovog fudbalskog kluba", a ja sam razmišljao "Nisam baš siguran u ovo". Mislim da su svi igrači duboko u sebi znali da je bio pogrešan pristup da napuštamo put koji nam je doneo uspeh u tom polufinalu 2008. godine - i u obe utakmice su nas apsolutno nadigrali.

Runi je inače bio oduševljen u pohvalama Fergusona i naznačio koliko je uživao u saradnji sa Škotom u Junajtedu.

- Ser Aleks je bio stvarno pametan. Znao je na koga može da viče, koga je najbolje ostaviti samog. Uvek je znao iz mene da izvuče najbolje. Sa Nanijem to nije uspeo.

Zajedno su osvojili pet titula u Premijer ligi i Ligu šampiona 2008. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi

Komentari (1)

Djoka

25.11.2020 19:07

A Mesi ? E moj Runi zašto pričaš Barsinu tugu, i ljutiš fanatične Katalonce.