Ronaldinjo
EPA Nathalia Aguilar
Ronaldinjo

EPA Nathalia Aguilar

Ronaldinjo, Foto: EPA Nathalia Aguilar

Iako je prošle godine završio u paragvajskom zatvoru zbog korišćenja lažnog pasoša, Ronaldinjo (40) i dalje zarađuje milione. 

Legenda brazilskog fudbala koristio se lažnim pasošima, koji vrede 30 hiljada dolara po komadu, a istražioce su dovele do cele kriminalne mreže koja ih proizvodi, pisali su tada brazilski mediji.

Uprkos tome što je Ronaldinjo u zatvoru proveo 171 dan i državi isplatio 157.000 evra kaucije, u protekla četiri meeseca prijavio je oko pet miliona brazilskih reala dobijenih od reklama.

Bivši fudbaler itekako uživa u životu snimajući razne reklame i spotove na račun stare slave, a zbog svega toga i jako dobro zarađuje.

Ronaldinju je blokirano čak 57 nekretnina u Brazilu, zbog čega je navodno imao velike finansijske probleme. Međutim, ispostavilo se da to nije istina jer je fudbalska zvezda bez većih problema platila kauciju.

Hapšenje Ronaldinja

AP Jorge Saenz

Hapšenje Ronaldinja, Foto: AP Jorge Saenz

Naime, protiv Ronaldinja i njegovog brata podignuta je optužnica zbog uništavanja prirodne okoline i nelegalne izgradnje skladišta i ribnjaka u zabranjenoj zoni grada Porto Alegrea. Nakon brojnih žalbi radovi su zaustavljeni, a braća su završila na sudu.

Brazilske vlasti tražile su naknadu štete od osam i po miliona dolara i zabranu napuštanja zemlje.

Iako su se žalili na presudu, sud je odbio njihovu žalbu i tražio isplatu kompletnog iznosa. Ronaldinjo i njegov brat Roberto Moreira napustili su zemlju sa paragvajskim pasošima, zbog čega su na kraju i bili uhapšeni.

PROČITAJTE JOŠ: