"Robin Hud" engleskog fudbala opet kvari zabavu bogatašima!

b92-alo.rs/M.D. | sport 2019-11-09 12:34:57 2019-11-09 12:34:57

Mogu li do novog čuda?

AP Kirsty Wigglesworth

Fudbaleri Lester sitija posle 11. kola Premijer lige imaju više bodova nego što su ih imali u novembru mesecu šampionske 2015/16 sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Četa Brendona Rodžersa nastavlja da oduševljava sve fudbalske fanatike, sjajna igra, rekordi i 23 osvojena boda raduje sve navijače "lisica"!

2018. godine Lester je zadesila velika tragedija pošto je tadašnnji vlasnik tog kluba Višaj Šrivadanaprabha poginuo u jezivom padu helikoptera!

Pre toga Ranijeri je samo sezonu posle istorijskog uspeha dobio otkaz, pa su mnogi otpisali "lisice" čak i u drugu ligu!

Od tima koji je pre tri godine šokirao svet i osvojio prvu titulu prvaka Engleske, ostala su samo dvojica koji su i dalje važne karike – golman i napadač, Kasper Šmajhel i Džejmi Vardi.

Pored njih dvojice tu su i kapiten Ves Morgan i Danijel Amarti  koji su uglavnom van protokola, dok Mark Olbrajton i Kristijan Fuks mečeve provode na klupi za rezerve. 

Dvojica najboljih igrača su napustili Lester,  Ngolo Kante i Rijad Mahrez.

Igra Lestera u šampionskoj sezoni se zasnivala na čvrstoj igri, borbenosti, disciplini, dugim loptama i kontranapadima, što se na kraju ispostavilo dobitnom kombinacijom!

"Ova ekipa deluje mnogo fluidnije i ima mnogo više napadački orijentisanih igrača u timu. Lester iz 2016. je bilo teško pobediti, branili su se sa niskim blokom, dozvoljavali su ubačaje u kazneni prostor, pošto su imali dva ogromna štopera (Hut i Morgan) koji su "čistili" sve što dolazi pred gol. Takođe, imali su i dva igrača svetske klase, Kantea i Mahreza. Današnja ekipa Lestera ima mlade, atletske igrače. Ako moraju, oni mogu dobro da se brane i igraju na kontru protiv jačih timova. Ali isto tako mogu držati loptu u svom posedu i u potpunosti kontrolisati igru kada je na drugoj strani slabija ekipa", navodi se u analizi BBC.

Sadašnja ekipa Brendona Rodžersa igra mnogo raznovrsnije nego lani, kontrolišu loptu, imaju posed, više napadaju, a i statistika je na njegovoj strani.

Ranijeri je sa svojom ekipom u prvih 11 kola "sakupio" 22 boda, uz gol-razliku 23:19, dok je "današnji" Lester uspešniji sa 23 osvojena boda, 27 postignutih, odnosno osam primljenih golova. 

Odbrana Lestera je bolja nego ikad, uz Šefild junajted ona je najbolja u ligi, a samo je napad šampiona Mančester sitija efikasniji!

Brendon je pojačao Lester u februaru ove godine kada je smenio Kloda Puela! Posle svake utakmice mogao je da se vidi napredak! Lester je završio u gornjoj polovini tabele, a u letnjem prelaznom roku uloženo je oko 100.000.000 funti u jačanje ekipe.

U klub su stigli Ajose Peres (Njukasl, 30 miliona), Denis Praet (Sampdorija, 19 miliona), Džejms Ostin (6 miliona), dok je ugovor Jurija Tilemansa iz Monaka otkupljen za oko 40.000.000 funti.

Klub su napustila i neka dobro poznata imena poput Šinđija Okazakija, Endija Kinga, Denija Simpsona Rašida Gezala, odnosno Islama Slimanija, ali svakako je najznačajniji odlazak je bio Megvajerov koji je otišao u Junajted za  78.000.000 funti!

Vardi je na 11 utakmica postigao 10 golova, iako su mnogi otpisali 32-godišnjeg napadača, on je dokazao da može da ponovi sezonu kakvu je imao sa Ranijerijem!

"Najveći problem za Lester bila bi povreda Vardija. Da, Peres može da igra u špicu, ali Vardi je talija", navodi se u analizi BBC. 

Može li Lester da ponovi čudo?

 

Iako Lester igra odlično, ovog puta ne mogu da igraju na kartu iznenađenja, pogotovo zato što su Mančester siti i Liverpul znatno jači u odnosu na pre tri godine, svakako da bi "lisice" bile zadovoljne i učešćem u Ligi šampiona!

Sledeća naredna prepreka je Arsenal, a već zaustaju za Liverpulom osam, a za Sitijem dva poena!

BONUS VIDEO

Ljubiša Tumbaković ekskluzivno za ALO! o sukobu sa Lukom Jovićem!

 

 

Expand player
Pogledajte više