Fernando Riksen
Youtube/Broxi Loyal
Fernando Riksen

Youtube/Broxi Loyal

Fernando Riksen, Foto: Youtube/Broxi Loyal

Bivši holandski fudbaler Fernando Riksen preminuo je danas u 43. godini posle teške bolesti, saopštio je Rendžers iz Glazgova u kome je igrao. Riksen, koji je tokom karijere nastupao i za Fortunu, AZ Alkmar i Zenit iz Sankt Peterburga, od oktobra 2013. godine borio se sa oboljenjem neurona.

Roviti Mesi nije bio dovoljan, nula u Dortmundu! Inter bio pred ponorom, pa onda nekako izvukao bod! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 18.09.2019. 00:08 Počelo najjače klupskog takmičenje na svetu! Lionel Mesi, Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH Milanski tim do remija stigao JE golom Barele u sudijskoj nadoknadi Inter je već u prvom kolu Lige šampiona napravio kiks koji će teško nadoknaditi u nastavku grupe F u kojoj su i Barselona i Borusija Dortmund.

Šest godina je vodio borbu kako bi pomogao i drugima sa istim problemom, čak i otvorio fondaciju i okupio 41.000 navijača na humanitarnom meču na stadionu Ajbroks kada je sakupljeno 320.000 funti.

Riksen je najduplji trag ostavio u Rendžersu u periodu 2000. do 2006, osvojio je po dve titule prvaka i Kupa Škotske, stigao i do kapitenske trake, a onda potpisao za Zenit i dve godine kasnije u finalu Kupa UEFA pobedio baš prethodni klub.

PROČITAJTE JOŠ:

Karijeru je završio 2013. godine u matičnoj Fortuni, dok je za reprezentaciju Holandije nastupio 12 puta.

BONUS VIDEO:

HIT! Zvezdina pesma ori se Minhenom