Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda
FK Partizan
Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda

FK Partizan

Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda, Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde od 19 časova u četvrtak igraju finale Kupa Srbije i poslednju utakmicu u sezoni, a jedan igrač na terenu će imati motiv više!

PROČITAJTE JOŠ:

ZABRANIO MIRKI I DECI DA DOĐU NA DERBI! Vujadin Savić brutalno iskren otkrio zašto ne dozvoljava svojima da gledaju finale Kupa na "Marakani"!

VODIO ZVEZDU DO TROFEJA LIGE ŠAMPIONA! Ljupko Petrović kao Stojke, prešao kod najvećeg rivala i izazvao gnev navijača! (VIDEO)

IGRAČI VIKNULI U GLAS Fudbaleri Barselone odlučili da li Valverde ostaje na Nou Kampu!

Ukoliko u finalu postigne gol, napadač crno-belih, Rikardo Gomeš, postaće najefikasniji strelac Partizana u jednoj takmičarskoj sezoni, među stranim igračima koji su nosili dres kluba iz Humske!  

On trenutno deli prvu poziciju sa Brazilcem Leonardom Da Silvom Souzom, koji je postigao 26 golova u svim takmičenjima, kada su crno-beli osvojili titulu! 

Gomešu je za ovaj podvig trebalo 40 odigranih utakmica i ukoliko sutra bude precizan, preuzeće prvo mesto po broju datih golova.

Leonardo je postigao 26 golova u sezoni 2016/17, kada su crno-beli osvojili duplu krunu, u isto toliko utakmica (40).

Ljubimac navijača Partizana, Lamin Dijara, je na trećem mestu ove lsite, pošto je u sezoni 2008/09 postigao 21 gol na 39 utakmica, dok je četvrti Tavama sa 19 golova  u 51 meču. 

Zbog ovoga će fudbaler sa Zelenortskih ostrva imati dodatni motiv u sutrašnjem finalu Kupa Srbije, koje se igra od 19:00 časova.