Dušan Tadić
Alo/Marko Metlaš
Dušan Tadić

Alo/Marko Metlaš

Dušan Tadić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Evropska fudbalska unije u utorak će imati "krizni" sastanak. Jedina tema biće martovski mečevi i pitanje da li će neki od njih ili možda svi biti otkazani zbog širenja koronavirusa.

Za mart su zakazani baraž mečevi Lige nacija za plaman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 12. juna do 12. jula 2020, ali i brojne prijateljske utakmice.

Sve su glasniji predlozi da neke od ovih utakmica, ili eventualno sve, budu otkazane zbog širenja koronavirusa u Evropi.

Izvršni odbor UEFA održaće u utorak u Amsterdamu "krizni" sastanak. Jedina tema biće potencijalno odlaganje martovskih mečeva.

"UEFA je u stalnom kontaktu sa vladama svih zemalja u kojima su registrovani slučajevi obolelih od koronavirusa. Imaćemo i razgovore sa predsednicima nacionalnih fudbalskih saveza i nakon toga ćemo doneti odluku. Zdravlje je prioritet i ono dolazi ispred sporta", poruka je UEFA.

Reprezentacija Srbije slavlje

AP Mindaugas Kulbis

Reprezentacija Srbije Foto: AP Mindaugas Kulbis

U svetlu sve učestalijeg odlaganja mečeva, posebno u Italiji, o istom potezu, očekivano, razmišljaju i vodeći ljudi evropskog fudbala. Izvori navode da bi, ako tako bude odlučeno, mečevi reprezentacija mogli da budu pomereni za sredinu aprila.

Fudbalska reprezentacija Srbije ima zakazan meč sa Norveškom 26. marta. Finalni mečevi baraža na programu bi trebalo da budu tri dana kasnije.

Komentari (1)

milomir.dv

01.03.2020 10:31

Treba vas tužiti zbog naslova, sram vas bilo..