Svečano otvaranje "Turnira prijateljstva" u Zemunu
Marko Metlaš
Detalj s meča Sloga-Zemun

Marko Metlaš

Detalj s meča Sloga-Zemun, Foto: Marko Metlaš

Svečano je bilo na stadionu Fudbalskog kluba Zemun gde je danas počeo veoma jak međunarodni turnir u ženskom fudbalu, čije će finale biti u nedelju. Ekipe Zemuna, Crvene zvezde, Sarajeva, Breznice i Olimpije odazvale su se pozivu domaćeg ŽFK Sloga da uveličaju proslavu pola veka postojanja, koji je, inače, prvi ženski fudbalski klub u Srbiji.

Početni udarac na prvom meču između Sloge i Zemuna, izveo je Vlada Krstivojević, predsednik kluba organizatora, koji je najavio da će ovaj trurnir postati tradicionalan.

- Naš klub je osnovan 1969. godine pod imenom Zmaj, a već 1976. smo bili vicešampioni Evrope – počinje priču prvi čovek Sloge i nastavlja:

PROČITAJTE JOŠ:

- Nazvali smo ovaj događaj “Turnir prijateljstva” i stvarno se nadam da će on to i biti. Pored fudbala, potrudićemo se da sve devojke koje su došle i Srbiju odavde odu s lepim uspomenama. Organizovali smo razgledanje grada, zajendičke obroke i mnogo druženja. želeo bih posebno da se zahvalim gradu Beogradu i sekretarijatu za sport i omladinu, koji je ovaj događaj proglasio za manifestaciju od gradskog značaja.

BONUS VIDEO

Fudbaleri Zvezde na biciklima odlaze na pripremnu utakmicu!