Real Madrid potpisuje najveći ugovor u istoriji fudbala!

A.B. | sport 2019-04-20 13:49:42 2019-04-20 13:49:42

Ovo je nestvarno

EPA

Najlošija sezona u Realovih poslednjih deset godina ipak će imati kraj iz snova i za istoriju: najveći klub na svijetu potpisuje ugovor skladno svom imidžu i značaju.

Adidasu će se obavezati da će sledećih 12 godina nositi njegovu opremu. Nemački proizvođač opreme zauzvrat će mu u tom razdoblju platiti čak 1,6 milijardi evra ili 120 miliona evra godišnje.

Ovo je daleko najviše što Adidas plaća nekom klubu da nosi njegove dresove. U odnosu na Real, ostali partneri ovog brenda, poput Bajerna, Mančester junajteda i Arsenala su drugoligaši.

Ovakav ugovor se, dakako, dugo pripremao, još od 2016, ali su ga promene u vrhu Adidasa pomerile. Sada je sve dogovoreno i godinu dana pre isteka aktuelnog ugovora između ova dva giganta biće potpisan novi.

Realu je do 2031. obezbedio sebi 1,6 milijardi evra od Adidasa, ali ugovor precizira i niz bonusa. Tako će klub od proizvođača opreme dobivati 20 odsto od svakog prodanog službenog suvenira koji na sebi ima tri crte. Osim toga, svaki naslov koji Real osvoji u Adidasovoj opremi Nemci će dodatno platiti.

Adidas će takođe profitirati novim ugovorom. Real se obavezao da će mu na Santiagu Bernabeuu dati prostor za megastore, najveći Adidasov na svetu.

Expand player
Pogledajte više