Zinedin Zidan
AP/Miguel Morenatti
Zinedin Zidan

AP/Miguel Morenatti

Zinedin Zidan, Foto: AP/Miguel Morenatti

Od značajnih imena među novim licima u svlačionici Francuz ima 21-godišnjeg Martina Odegarda, koji se vratio sa uspešne pozajmice iz Real Sosijedada, a među povratnicima je i desni bek Alvaro Odriozola iz Bajerna.

Izvesno je da će klub napustiti Serđi Reguilon, Džejms Rodrigez i Geret Bejl, čime će se rasteretiti budžet za plate madridskog kluba.

Mbape je, smatra se, predodređen da bude prva zvezda Reala u narednim godinama baš zbog odnosa sa Zidanom koji ga je ranije već nagovarao na transfer.

Svetski prvak trenutno igra za PSŽ, ali mnogi predviđaju da će završiti upravo u Realu koji neće štedeti na njemu. To bi mogao da bude transfer koji će srušiti rekorde - trenutno je najskuplji onaj Nejmarov od 222 miliona evra kada je iz Barselone otišao baš u PSŽ.

Zidan je fan još jednog Francuza, a reč je o 17-godišnjem vezisti Eduardu Kamavingi, igraču Rena. Ovaj vezista angolskog porekkla iza sebe ima tek jednu profesionalnu sezonu i već je član užeg popisa Didijera Dešampa.

Francuzi u njemu vide nosioca veznog reda u budućnosti, a trenutno prema Transfermarktu vredi 37,5 miliona evra. Iako još nije punoletan, Zidan u njemu vidi kalibar za prvi tim Reala već naredne sezone. Kamavinga bi trebalo da zauzme jednu od pozicija koju drže Luka Modrić, Toni Kros i Kasemiro.

PROČITAJTE JOŠ: