Real bolji u prvom El klasiku ove sezone! Dva gola u prvih osam minuta, sumnjiv penal i prelep gol u poslednjim trenutcima meča! (VIDEO)

Alo.rs/F.I. | sport 2020-10-24 15:36:44 2020-10-24 15:36:44

Real ovom pobeda izbija na prvo mesto.

EPA/Juanjo Martin

KRAJ UTAKMICE - U prvom El klasiku ove sezone Barsa je napadala a Real je znao šta hoće. Utakmica se otvorila još u 8. minutu kada smo videli drugi gol, taman kad se očekivala goleada obe ekipe su stale. U drugom poluvremenu, Real se povukao i tražio svoju šansu iz kontre, ipak do gola su stigli iz penala posle povlačenja u šesnaestercu. Posle toga Barsa je napadala ali nije stvorila neku veoma zrelu priliku. Više šansi je imao Real i jednu takvu je iskoristio u poslednjem minutu. Luka Modrić je stavio tačku na i.

90' Luka Modrić! Kao Džej-Džej Okoča! Lomio je golmana par sekundi i onda spoljnom. 1:3!

85' Au kakve šanse za Tonija Krosa! Vaskez je u jednoj od stotinu kontri Reala vratio loptu po zemlji na peterac, Kros je stigao na nju i šutirao pravo u Neta, pa natrčao i na odbitak i dobio samo korner. Iz kornera još bolja šansa, Ramos sam na drugoj stativi šutira iz voleja opet Neto na mestu a onda Varan glavom na odbitak - samo pored gola. Real je morao da reši ovu utakmicu.

77' Jalovi napadi igrača Barselone, fali im poslednji pas, Real se brani i pokušava iz kontri.

70' Sada igrači Barselone traže penal! U pokušaju da izbije loptu, Ramos je napucao svog saigrača u ruku, svi su odmah poskakali ka sudiji, ali ljudi iz VAR sobe su ostali nemi.

61' Penal za Real! Lekle je na sekund povukao Ramosa, ovaj je teatralno pao i posle pauze od 5 minuta radi VAR-a, dosuđen je jedanaesterac! Izvođač je bio onaj na kome je penal bio i napravljen, posle dužeg zaleta Ramos je pogodio u donji levi igao i doveo Real u novo ovđstvo! 1:2

52' Pritiska Barsa! Fati je lepo centrirao sa desne strane, a Kutinjo je ostao sam u srcu šesnesterca, ali ipak sa šest metara je pogodio samo spoljni deo mreže!

50' Uf, lepa šansa za Fatija! Mesi je vukao napad, našao Fatija, a igrači Reala su mu ostavili puno prostora, ovaj je šutirao a lopta je prošla tik pored stative!

POLUVREME - Lep El klasiko! Igra se malo u talasima, sve vrca od fudblaskog žara deset minuta, a onda deset minuta taktiziranja. Barsa malo opasnije i više vrši presing, Real više igra na kontre. Biće ovde svega do kraja. 

43' Prva promena i to već u 43. minutu!

39' Moglo je ovo biti mnogo opasnije po Real, pokušala je Barsa da pritisne i uspela da izbaci Albu koji se našao u lepoj poziciji da ugrozi gol ali je imao potez više i onda je morao da centrira a Kurtoa je lako uhvatio tu loptu.

31' Oba tima su spustila nogu sa gasa.

23' Ređaju se šanse kao na traci, odmah posle šanse Ramosa, došla je šansa Mesija, a u sledećem napadu još bolja šansa za Benzemu! Neto ovoga puta sjajan!