Miloš Drobnjak
Facebook, Screenshot
Miloš Drobnjak

Facebook, Screenshot

Miloš Drobnjak, Foto: Facebook, Screenshot

Nezapamćena tragedija dogodila se u srpskom fudbalu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Miloš Drobnjak, izvršio je samoubistvo u 41. godini života. Drobnjak je u ponedeljak okončao svoj život obesivši se, a njegovo telo je pronađeno u utorak u Ugrinovcima.

PROČITAJTE JOŠ:

Vest o samoubistvo čoveka koji je bio član jedne od najtalentovanijih generacija Zvezde sa Stankovićem, Ognjenovićem i Drulićem, šokirala je sve koji su ga poznavali.

A jedan od onih koji ga je znao najbolje jeste i legendarni trener mlađih kategorija na Marakani, Toma Milićević, koji je stvorio brojne asove, a radio je i sa generacijom igrača kojoj je pripadao Miloš Drobnjak.

- Jao, jao, majko božija - uzviknuo je Milićević kome je "Blic" javio stravične vesti.

 

Miloš Drobnjak

youtube/mdrobnjak

Miloš Drobnjak, Foto: youtube/mdrobnjak

 

- Bio je jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih fudbalera. Imao je strašne predispozicije, sve ono što zahteva moderni fudbal, čak i u ono vreme. Imao je brzinu, snagu, pamet. Mogao je da igra na svakom mestu u odbrani i u veznom redu, bio je zaista polivalentan - prisetio se Milićević momka koga je učio fudbalu.

Kako kaže, Drobnjak je bio vrlo temperamentan i to mu je naškodilo u karijeri, ali je bio osoba koju su svi voleli.

 

Miloš Drobnjak

facebook/MilošDrobnjak

Miloš Drobnjak, Foto: facebook/MilošDrobnjak

 

- Bio je strašno temperamentan. Ja bih ga korigovao, ali sam otišao u Kuvajt. Bio je stravičan potencijal. Ali, takav kakav je. Mnogo su ga voleli, bio je socijalan, znao je da napravi atmosferu u svlačionici. Mnogo sam rada uložio u njega, bio je stasit, visok, elegantan, pravi prototip modernog igrača.

Miloš Drobnjak

youtube/mdrobnjak

Miloš Drobnjak, Foto: youtube/mdrobnjak

On se prisetio i poslednjeg susreta njih dvojice.

- Zadnji put sam ga video pre dve godine, kada je došao na stadion, a i tada sam osetio da nije sve u redu. Seli smo ispričali se, evocirali uspomene. Imao je strašan potencijal, ali je krenuo stranputicom - završio je sa tugom u glasu Milićević.

Pretpostavlja se da je Drobnjak izvršio samoubistvo zbog velikih finansijskih problema u kojima je bio, pošto je poslednjih godina novac trošio na lečenje supruge koja se teško razbolela i sa kojom se zajedno borio za njen život.