Maurisio Sari
EPA Yuri Kochetkov
Maurisio Sari, Foto: EPA Yuri Kochetkov

Fudbaleri Čelsija osvojili su Ligu Evrope pošto su u finalu savladali gradskog rivala Arsenal, rezultat je bio 4:1.

Strelci za Plavce bili su Olivije Žiru, Pedro i dva puta Eden Azar, dok je jedini pogodak za Tobdžije postigao Aleks Ivobi.

Pročitajte još:

FK Čelsi, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Posle meča usledila je standardna dodela medalja, a neprocenjiv je trenutak kada Maurisio Sari uzima svoju u ruke.

Naime, strateg Čelsija se skoro 30 godina bavi trenerskim poslom, koji mu inače nije primarni, jer se pre karijere na klupi timova bavio bankarstvom, a sada je prvi put njegova ekipa osvojila neki trofej.

Sari je počeo ovim poslom da se bavi 1990. godine i to u Seriji D, četvrtom rangu takmičenja i radio u klubovima tog kvaliteta do 2005, kada je napredovao do druge, a tamo se zadržao do 2010.

Maurisio Sari, Foto: AP Luca Bruno

Italijanski stručnjak je Seriju A prvi put igrao tek u sezoni 2014/15 kada ju je sam izborio sa Empolijem, da bi posle uspešne godine prešao u Napoli gde se zadržao do 2018. kada je prešao u Čelsi.

FK Čelsi, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Takođe, moramo dodati i atmosferu u kojoj je radio Italijan, gotovo svake nedelje se bi se pojavila jedna informacija o njegovom nasledniku ili o njegovom novom poslu, a čak se i pred meč finala pojavilo da je Anjeli stigao u Baku kako bi pregovarao sa njim, ali on je to sve istrpeo, nije pričao ništa i završio sezonu kao pravi ŠAMPION.

Maurisio Sari, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Možemo slobodno reći, da je osvajanje prvog trofeja Maurisija Sarija jedna od najlepših fudbalskih priča u ovoj godini, a i posle toliko godina neverovatnog rada previše bi bilo da kažemo da je nezasluženo.