Luka Jović (Ajntraht)
EPA-EFE/WILL OLIVER
Luka Jović (Ajntraht)

EPA-EFE/WILL OLIVER

Luka Jović (Ajntraht), Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Godinu i po u Madridu, samo dva gola i dve asistencije na 32 meča.

Bilo je vreme da Luka Jović sreću potraži negde drugde, a našao je na mestu gde je zablistao, u Frankfurtu.

Real ga je pozajmio Ajntrahtu do kraja sezone. 

Da li je pravi potez Lukin povratak u Ajntraht?

 

Posle promocije na "Dojče bank parku", koji mu je bio dom od 2017. do 2019, reprezentativac Srbije je izneo razlog povratka.

- Osećam se fenomenalno. Presrećan sam zbog povratka u Ajntraht, klub koji mi je mnogo dao. Biće mi čast da nosim dres ovog kluba u narednim mesecima. Razlog za povratak je jednostavan, Ajntraht mi je u srcu. Uspostavio sam posebnu vezu za ovim klubom i mislim da sam se odlučio za pravi potez. Otkako sam otišao nedostajalo mi je dosta toga.

Godinu i po u Madridu, po Lukinim rečima, nije uzalud protraćeno:

- U Madridu sam bez ikakve sumnje sazreo i evoluirao kao igrač. Morate imati u vidu da nisam nastupao konstantno u vremenskom periodu od godinu i po dana i da će mi biti potrebno vreme da se vratim na pravi kolosek. U Realu sam imao priliku da treniram rame uz rame sa nekima od najboljih fudbalera sveta i optimističan sam kada razmišljam o povratku u Madrid.

Vratio se na prošlu epizodu iz Frankfurta:

- Jasno je da sam održao komunikaciju sa nekolicinom igrača u Frankfurtu. Imam osećaj da im je drago što sam se vratio. Motivacija mi je nepormenjena u odnosu na prvi dan kada sam obukao dres Orlova. Pokušaću da zaboravim prethodni period, da krenem od nule i pomognem timu na putu ka ostvarenju ciljeva. Prava je šteta što navijači neće moći da budu na stadionu. Uveravam ih da ću se stoprocentno predati ekipi kao što sam uvek činio.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: