Ranijeri: Neću kupovati velike fudbalske zvezde (FOTO+VIDEO)

Beta/N.S. | sport 2016-05-05 18:52:22 2016-05-05 18:52:22

Trener engleskog šampiona Lestera Klaudio Ranijeri rekao je danas da tokom letnjeg prelaznog roka neće dovoditi fudbalske zvezde, uprkos tome što će njegova ekipa igrati u Ligi šampiona.

profimedia

Lester je u ponedeljak osvojio prvu šampionsku titulu u 132-godišnjoj klupskoj istoriji, pošto je njegov konkurent Totenhem odigrao 2:2 sa Čelsijem, pa dva kola pre kraja prvenstva zaostaje sedam bodova.

Lester je prošle sezone jedva opstao u Premijer ligi, a posle osvajanja titule biće nosilac na žrebu za Ligu šampiona sledeće sezone.

Britanski mediji spekulišu da su za nekolicinu fudbalera Lestera zainteresovani brojni bogati evropski klubovi, ali su vlasnici novog šampiona Engleske najavili da će zadržati tim na okupu.

Na početku konferencije za štampu Ranijeri je dobio ovacije, a ovo je bila prva konferencija za njega od kada je postao šampion Engleske.

Ranijeri je rekao da ne želi da dovede velike zvezde u tim, pošto bi to poremetilo harmoniju i srušilo atmosferu u svlačionici.

"Ne želim velika imena, ne želim da 'srušim' svlačionicu, moji igrači su posebni. Želimo da kupimo dobre fudbalere ali oni koji dođu moraju da budu istog duha kao moji igrači", rekao je Ranijeri, preneli su britanski mediji.

"Navijači su bili fenomenalni, pravi vetar u leđa. Iskreno, ja sam uživao tokom čitave sezone, radio sam naporno kao i ostatak tima i na kraju svake sezone neko pobedi, ovoga puta sam to bio ja", rekao je 64-godišnjak.

"Predsednik Šrivadanaprabha je bio apsolutno smiren i pozitivan tokom cele sezone, nijednog trenutka ga nisam video nervoznog, što je bilo veoma važno za mene i ekipu", rekao je on.

Novinari su ga pitali da li je ovo njegov najbolji trenutak u životu, kao i šta misli o pogrešnim procenama bukmejkera i o Lesterovoj budućnosti u narednoj sezoni.

"Ovo je možda nešto najlepše što sam doživeo, ali uvek pamtim početak karijere kada sam osvojio Seriju C i Seriju B sa Kaljarijem. Bez toga ne bih bio ovde, gde sam sad. Što se tiče bukmejkera, ne verujem im! Ove sezone su napravili veliku grešku i potcenili mene i tim.

O narednom meču protiv Evertona rekao je sledeće: "Vraća se sjajni Džejmi Vardi, želim da zahvalim Uljoi koji ga je odlično zamenio. Ako je Marez naše svetlo, onda je Džejmi naš avion, udarna raketa".

Lesteru će šampionski pehar biti uručen u subotu posle duela sa Evertonom, a u poslednjem kolu prvak Engleske igraće sa Čelsijem na Stamford Bridžu, gde je Ranijeri radio od 2000. do 2004. godine.

 

Expand player
Pogledajte više