Dejan Rambo Petković
FK Crvena zvezda
Dejan Rambo Petković

FK Crvena zvezda

Dejan Rambo Petković, Foto: FK Crvena zvezda

Dejan Petković Rambo je dobio još jedno veliko priznanje. Brazilski dnevnik Globo je među čitaocima sproveo anketu o najboljim stranim fudbalerima koji su u ovom veku igrali za četiri velikana iz Rio de Žaneira: Flamengo, Fluminense, Vasko da Gamu i Botafogo. Posle višednevnog glasanja, Srbin je pobedio u anketi sa najvećim brojem glasova.

Rambo Petković je izabran za najboljeg stranca klubova iz Rija u ovom veku. Sa 28.524 glasa je iza sebe ostavio i velikana kakav je Klarens Sedorf koji je karijeru završio u Botafogu. I Holanđanin je sa velikim brojem glasova obezbedio mesto u idelanih 11. Pored njih dvojice, od vezista su izglasani još aktuelni Flamengov plejmejker Đorđijan De Arasaketa i nekada najbolji igrač lige, Argentinac Dario Konka.

U odbrani su bivši Flamengovi štoperi Paragvajac Karlos Gamara i Španac Pablo Mari. Bekovi su Peruanac Migel Trauko i Paragvajac Raul Kaseres, a na golu je još jedan bivši paragvajski fudbaler – Gatito Fernandez. Na kraju, mesta u napadu su rezervisana za dvojicu kontroverznih, ali nezaboravnih golgetera: Peruanca Paola Gerera koji je igrao za Flamengo i Urugvajca Sebastijana Lokoa Abreua koji je bio idol Botafogovih navijača.

Kakav je karijeru Dejan Rambo Petković napravio u Brazilu, govori i to da je igrao za čak tri od četiri velika kluba iz Rio de Žasneira. Po dva mandata je imao u Flamengu i Vasku, a jedan u Fluminenseu. Ipak, najviše mu se pamti drugi period u Flamengu od 2009. do 2011. kada je u tandemu sa Adrijanom vodio popularne Rubronegre do titule šampiona Brazila.