Ivan Rakitić
AP/Manu Fernandez
Ivan Rakitić

AP/Manu Fernandez

Ivan Rakitić, Foto: AP/Manu Fernandez

Prema navodima Skaj Italija, šampion Serije A Juventus spreman je na spektakularan transfer - „Stara dama“ je rada da Barseloni ponudi zamenu prema kojoj bi u Torino došao Ivan Rakitić, a u redove Katalonaca otišao Federiko Bernardeski.

Od početka sezone 2019/2020. Rakitić se spominje kao moguće pojačanje crno-belih, ali za sada nije bilo formalne ponude italijanskog šampiona. Rakitiću ugovor sa plavo-crvenima ističe u leto 2021. godine, tako da bi klub želeo da za njega dobije što je moguće više obeštećenje u slučaju da su rešili da ga prodaju.

Sa druge strane, Bernardeski je u Juventus došao 2017. godine iz Fiorentine za velikih 40 miliona evra, ali nije uspeo da se nametne kao starter, pošto na njegovoj poziciji igra veliki broj kvalitetnih fudbalera – pre svih Miralem Pjanić i Blez Matuidi, koji su prvi „pikovi“ trenera Mauricija Sarija. Bernardeski ima 25 godina.

Frederiko Bernardeski

AP/Alessandra Tarantino

Frederiko Bernardeski, Foto: AP/Alessandra Tarantino

Sa druge strane, 31-godišnji Rakitić je u Barseloni od 2014. godine, a u redove katalonskog giganta došao je iz Sevilje. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 106 mečeva i postigao 15 golova, a bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na finale Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Nije poznato da li bi u potencijalnu "trampu" bili uključeni još neki igrači dva evropska velikana.