Rafa Benitez
(David Davies/PA via AP)
Rafa Benitez

(David Davies/PA via AP)

Rafa Benitez, Foto: (David Davies/PA via AP)

Legendarni golman Real Madrida i Liverpula, Ježi Dudek je otkrio da nije mogao da podnese svog nekadašnjeg trenera Rafu Beniteza!

Razlog za to je bio što je ovaj stručnjak forsirao Pepe Rejnu:

"Rekao sam Benitezu da je Svetsko prvenstvo 2006. godine veoma blizu i da želim da nastupam na tom turniru. Rejna je bio sjajan lik, ali Rafa ga je angažovao kad sam ja bio na vrhuncu" - istakao je ovaj Poljak i otkrio da je bio veoma blizu odlaska: "Keln je bio zainteresovan nekoliko dana pre kraja prelaznog roka, pozvali su i pitali me 'Zašto Rafa ne razgovara sa nama'. Bio sam iznenađen, mislo sam da se sve zna. Sledećeg dana sam bio ljut nakon što je pokušao da mi objasni 'Ponudili su samo pozajmicu, a ti sam važan! Ponudili su 900.000 evra, ali šta bi se desilo da se Rejna povredi? Ne mogu da uzmem tih 900.000 evra iz torbe i stavim ih na gol'" - Dudek je bio besan kad je čuo Benitezove reči! 

"Tada sam dobio ludu ideju da ga odvalim pesnicom u glavu. Taj šapat samog đavola mi je bio u glavi i govorio mi je da ako to uradim, sigurno ću da odem u Keln"

Poljak je bio jedan od ključnih igrača finala Lige šampiona kiz 2005. godine, on je odlično branio u penal seriji, a ta "istanbulska noć" će ostati upamćena kao jedno od najboljih izdanja finala najelitnijeg takmičenja!

Dudek je posle toga otišao u Real Madrid gde je bio zamena drugom španskom golmanu, Ikeru Kasiljasu!