Strahinja Pavlović
Alo/Vladimir Marković
Strahinja Pavlović

Alo/Vladimir Marković

Strahinja Pavlović, Foto: Alo/Vladimir Marković

Na pripremama Partizana u Antaliji jedan momak puca od snage i samopouzdanja.

Osamnaestogodišnji štoper Strahinja Pavlović, iako prodat Monaku u transferu vrednom startnih deset miliona evra, do kraja sezone biće jedan od glavnih oslonaca crno-belih.

Popularni Kalaba, prošle godine omladinac, sada već momak sa značajnim internacionalnim iskustvom i sigurno budući reprezentativac, za „Alo!“ priča:

- Puno se o meni pričalo i pisalo poslednjih godinu dana, ali nimalo se nisam promenio - stidljivo kaže sjajni defanzivac.

Zoran Mirković je prvi imao hrabrost da vam ukaže šansu?

- Sve je zapravo splet okolnosti, pošto se niko nije nadao povredi Markovića zbog koje sam izbio u prvi plan, možda i kao prinudno rešenje. Iskoristio sam ukazanu šansu. Zahvaljujem se i Miloševiću koji je podigao nivo čitave ekipe. Posebno bih istakao kolegu Bojana Ostojića, koji je savetima i iskustvom doprineo da postanem to što jesam.

Od sledeće sezone čekaju vas veliki izazovi, sa strašnim napadačima u francuskoj ligi?

- Svestan sam svega. De Previla iz Bordoa upoznao sam letos na prijateljskoj utakmici. Poznato je ko igra u špicu Pari Sen Žermena, ali i ostali klubovi imaju odlične igrače u špicu, budući da je reč o jednoj od najboljih evropskih liga.

Radonjić, koji je najbrži srpski igrač, tvrdi da je u Francuskoj najsporiji?

- Pročitao sam tu njegovu izjavu, ali ne znam kako bih je prokomentarisao.

Sigurno će vam posle podrške „grobara“ smetati podatak da „kneževi“ gotovo i da nemaju navijače?

- Svestan sam da se na njihovim mečevima okupi par hiljada navijača i da neću imati vetar u leđa, na koji sam navikao širom Srbije. Navijači su veoma bitni, mogu da ponesu igrača i utiču na dešavanja na terenu. Ipak, ne verujem da će to uticati na moje partije u dresu Monaka.

Očekujem Tumbin poziv

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković ne krije da vas vidi kao glavnog oslonca po okončanju baraža Lige nacija.

- Razmišljam i o tome, znam da me je selektor Tumbaković hvalio. Zbog obaveza u mladoj reprezentaciji još nisam debitovao, a iskreno očekujem poziv među „orlove“.

Idete u mondensko mesto, gde su umanjeni porezi. Da li je i ta činjenica uticala na odluku da prihvatite ponudu Monaka?

- Ne, nisam se na to osvrtao. Bilo je još ponuda, ali gledao sam da izaberem klub u kome ću moći najbolje da se uklopim i koji će u meni videti igrača na koga može da računaju.

Prvi komšija može da vam bude Novak Đoković, ali i Filip Cepter, Brena i Boba, možda Vladimir Jugović…

- Sve je to lepo, znam da je prelep život na Azurnoj obali. Podršku će mi na početku pružiti roditelji i brat. Sigurno će mi prijati njihovo društvo u samom startu. Očekujem i neke drugove pošto je reč o atraktivnom mestu. Devojku trenutno nemam, ali nikad se ne zna. Čim se vratim iz Turske, potrudiću se da pronađem profesora francuskog jezika i da krenem sa časovima. Polako ću i da tražim stan u Monte Karlu.