Dragan Džajić
M. Metlaš
Dragan Džajić

M. Metlaš

Dragan Džajić, Foto: M. Metlaš

Ne postoji čovek u Srbiji koji ne bi hteo da bude u društvu Vladimira Putina, i ja bih voleo, ali važnije od pojedinačnih želja je da je on ovde i da može da pomogne našoj državi. Verujem da hoće.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

To u razgovoru za „Alo!“ ističe Dragan Džajić. Najveća legenda Crvene zvezde i njen počasni predsednik ne krije da ga raduje sutrašnji dolazak Vladimira Vladimiroviča Putina, prvog čoveka Rusije i osvedočenog prijatelja Srbije.

- Putin je vodeći političar u svetu, a prijatelj je srpskog naroda i prirodno je da ga volimo. On zna da ga naš narod voli. Veoma je važno što dolazi sad, da nam uticajem i autoritetom pomogne u ovoj zategnutoj situaciji. Verujem da hoće. Radujem se što će biti ovde, pratiću na televiziji njegov boravak u Srbiji - priča Džajić za naš list.

Nećete se videti s njim?

- Ne verujem. Ne zato što ne bih voleo, ne postoji čovek koji ne bi hteo da bude s njim, nego nisam u poziciji da me neko spoji s Putinom. Ali da se razumemo, ne smeta mi to. Meni je dovoljno da on bude ovde.

Kakva su vam sećanja na njegov prvi dolazak u Srbiju, 2011. godine? Bio je i na „Marakani“ na utakmici mladih timova Zvezde i Zenita...

Odbrana titule prioritet

Fudbaleri Crvene zvezde se pripremaju za odbranu titule prvaka Srbije. Trenutno su na Kipru, a krajem januara će u Antaliju. Tamo će ih, verovatno, posetiti i počasni čelnik kluba, koji nema dilemu po pitanju ambicija u drugom delu sezone.

- Zna se da su u Zvezdi očekivanja uvek velika. Najvažnije je da ostanemo na prvom mestu i na kraju prvenstva. To mora da bude prioritet, za ostalo ima vremena. Polako, ne treba preskakati ciljeve - kaže Džajić.

- To je bila velika čast za nas. Tada sam se video s nekim njegovim ljudima, ali s njim ne. Bio sam u drugoj loži.

Pamte se još ovacije punih tribina: „Putine, Srbine“...

- Verovatno je i njemu bilo prijatno. Zapravo, sigurno mu je bilo, video sam to sa strane. Kad te naš narod voli, kad te onako pozdravi, ne može da ne prija.

Znate li da je tom prilikom dobio člansku kartu Crvene zvezde broj dva?

- Da, da, znam.

Pored vas ne može da bude broj jedan...

- Ne verujem da se ljuti zbog toga. (smeh) Eto, ispada da mi Putin čuva leđa. Šalu na stranu...

Knjiga o Putinu ruskog autora Aleksandra Buškova i dalje krasi vašu kancelariju na stadionu. Možda će je i Vladimir Vladimirovič jednog dana videti na tom mestu?

Knjiga o Putinu

M. Metlaš

Knjiga o Putinu, Foto: M. Metlaš

- Nije tu stavljena zbog njega, da je on eventualno vidi, već zbog osećanja prema njemu. Da ponovim, važnije od svega je da dođe u Srbiju - zaključuje Džajić u razgovoru za „Alo!“.