Radomir Antić
Alo/Marko Metlaš
Radomir Antić

Alo/Marko Metlaš

Radomir Antić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Nakon dve i po uspešne sezone u Saragosi, Radomir Antić je postao trener Real Madrida a mnogi nisu upoznati sa činjenicom da je zaustavio širenje političke propagande u "kraljevskom klubu".

Nekadašnji hrvatski fudbaler Milivoj Bračun je organizovao ovaj meč, a došao je na ideju da se ova utakmica odigra u Španiji, pošto mnogo Hrvata igrala u toj zemlji tada..

Davor Šuker je igrao u Sevilji, dok je tamo bio i Mauro Ravnić, Janko Janković, Zoran Vulić, Predrag Jurić i drugi, a bili su pozvani i neki iz inostranstva, pošto su od svojih klubova dobili dozvolu da igraju za zemlju koja nije postojala.

Svim igračima koji su bili predviđeni da igraju taj meč objasnio da je u pitanju promocija nepriznate države i pritisak na međunarodnu zajednicu (iako je imala i humanitarnu pozadinu), što su oni prihvatili, s tim da je legenda kluba Huanito "vodio" ovu selekciju Prve i Druge lige Španije.

Španija je pobedila 2:0, a igralo se pred oko 10.000 gledalaca, dok je utakmica prenošena uživo i na španskoj televiziji.

Samo mesec dana posle ovog događaja dobio je otkaz u Real Madridu iako je taj klub imao 7 bodova prednosti u odnosu na Barselonu. Katalonci su u poslednjem kolu stigli do titule!