Švajnštajger overio pobedu
Tanjug/AP
Švajnštajger overio pobedu

Tanjug/AP

Švajnštajger, Foto: Tanjug/AP

Svetski šampion Bastijan Švajnštajger okončao je veliku fudbalsku karijeru. Iskusni 35-godišnji vezista saopštio je danas da je stavio tačku na bilstavu epohu u kojoj je branio boje tri kluba Bajerna iz Minhena, Mančester Junajteda i Čikago Fajera.

Ponovo Juventus i ponovo sudije! Arbitar na meču protiv Intera baca "kosku" Bonućiju, "nero-azuri" poludeli! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 08.10.2019. 16:48 Podigla se bura oko jednog detalja sa veoma bitnog duela između Intera i Juventusa. Skandal na meču Inter-Juventus, Foto: Prinscreen Twitter / AC Forza Mi Juventus je u nedelju uveče pobedio Inter sa 2:1 u derbiju Serie A i od milanskog kluba je preuzeo prvo mesto.

U velikoj i trofejnoj karijeri osvojio je Svetsko prvenstvo sa Nemačkom 2014. godine, zatim Ligu šampiona sa Bajernom 2013. kao i osam šampionskih titula u Bundesligi sa Bavarcima.

Prvi put je zaigrao za reprezentaciju Nemačke 6. juna 2004. u Kajzerslauternu, na utakmici protiv Mađarske. U dresu reprezentacije, gde nosi broj 7, igrao je 72 puta i pogađao 19 puta.

Švajnštajger je poznat po svom dobrom odnosu sa saigračima na terenu, ali i po tome što je od 12. jula 2016. godine oženjen sa srpskom teniserkom Anom Ivanović.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević - konferencija nakon Olimpijakosa