Čukarički - Partizan
FK Čukarički
Stefan Šapić

FK Čukarički

Stefan Šapić, Foto: FK Čukarički

Trener Vojvodine Nenad Lalatović je najavio da će ekipu okupiti u ponedeljak.

- Odbrojavamo poslednje dane pauze, najverovatnije krećemo sa treninzima 4.maja. Čekamo službenu potvrdu da je to tako, odnosno da saznamo kako će izgledati finiš sezone, pa da krenemo sa radom.

I pre odluke Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa u Crvenoj zvezdi je figurirao 4. maj kao dan za početak treninga na stadionu „Rajko Mitić“. Zvaničnih informacije do kasnih popodnevnih sati nije bilo, ali je u svakom nezvaničnom razgovoru kristalisan stav o definitivnom startu u ponedeljak, po završetku vikend karantina. Ukoliko ne bude iznenađenja, zvezdaši će raditi od 4. maja. Čekaju se striktne preporuke FSS i Vlade Srbije oko broja fudbalera na terenu u isto vreme, zaštitnoj opremi i eventualnim testovima na koronavirus. Kad sve bude detaljno definisano, primeniće se u praksi.

Gotovo je izvesno da će u ponedeljak i Partizan na terene u SC Teleoptik. U Partizanu samo čekaju zvaničnu dozvolu iz FSS.

Ekipe će imati tri nedelje da se spreme za poslednja četiri kola (plej-of se neće igrati) i završnicu Kupa Srbije, od četvrtfinala do finala. Nastavak sezone je zakazan za 29. maj, mada ta odluka još nije zvanična.