Veljko Nikolić
FK Crvena zvezda
Veljko Nikolić

FK Crvena zvezda

Veljko Nikolić, Foto: FK Crvena zvezda

Talentovani vezni fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić produžio je ugovor sa crveno-belima prošle godine. Povrede su ga sputale, a u prolećnom delu prvenstva očekuje se da zablista.

- Nisam imao punu minutažu zbog povrede i još nekih stvari, ali se nadam da će se to promeniti u nastupajućoj polusezoni i da ću postati bitna karika u timu. 

Ludugorec, jak intenzitet?

- Ludogorec je fantastičan tim, njihov posed nas je malo više umorio, ali mi smo odlično odgovorili s visokim presingom i nismo im dopustili da iznesu loptu, što je po mom mišljenju odlučilo pitanje pobednika.

Naslendik Marka Marina?

- Zašto da ne, na meni je da radim i treniram i sve će to doći na svoje. Voleo bih da dobijem njegov broj. S jedne strane bi bio neki pritisak, ali želim tu desetku na proleće. Mnogo mi je značilo što sam trenirao s njim lani, igramo na istoj poziciji. Takođe me je i Ben dosta savetovao. Hvala im. Marko mi je najčešće govorio da se najbolje pozicioniram u manevru, da uvek budem okrenut leđima, što mi je dosta pomoglo.

Brži napredak da li si očekivao?

- Jesam, ali povrede su me sputavale, nije bilo do mene. Nadam se da će se to promeniti i da je ova sezona ključna za mene. Od sada samo gledam unapred.

Nikolić ističe da mu je drago što generalni direktor ima lepo mišljenje o njemu.

- Ne bih to tako rekao, ali mi je drago što generalni direktor ima visoko mišljenje o meni. Na pripremama je neko u boljoj, a neko u lošijoj formi, mislim da smo svi podjednaki. Forma je trenutno presudna, kada se budemo vratili sa priprema i malo odmorili videćemo šta i kako.

Rekao je i da planira da budete nosioci igre?

- Ništa to ne mora da znači, sve zavisi od trenera Stankovića.

Kakvog Nikolića možemo da očekujemo tokom prolećne sezone?

- Nadam se da ću ovu polusezonu odigrati dobro i da ću biti nosioc igre Crvene zvezde.

Želja za budućnost?

- Vezan sam za Zvezdu i jedina želja mi je da osvojimo duplu krunu.

Sa kojim fudbalerom bi ti sebe uporedio?

- Ne upoređujem sebe ni sa kim. Imam idola, a to je Mesut Ozil. Gledam samo sebe.

Nikolić ima ugovor sa Crvenom zvezdom do 2023. godine.