Mančester junajted
EPA/GlynKirk
Mančester junajted

EPA/GlynKirk

Mančester junajted, Foto: EPA/GlynKirk

Već nekoliko godina ovaj velikan nije na pravom kursu. Lutaju sa igračima, ne mogu da se nose sa Mančester sitijem i Liverpulom, a navijači su mnogo besni. Jedna anegdota govori o tome kako se i koliko loše radi u Mančester junajtedu ali i da nemaju pravo da se žale da drugi troše mnogo novca.

Glavni akter ove priče je Brazilac Fred! Daleko od toga da je on loš igrač, ali svi ljubitelji fudbala će se složiti da baš i nije svetska klasa i da nije momak koji će na terenu napraviti prevagu. Neće rešiti utakmicu, niti će podići navijače na noge. Njegov početak u Premijer ligi bio je kriminalan, a za njega često nije bilo mesta u startnih 11 "crvenih đavola".

Da li Fred vredi ovoliko novca?

 

Fred je 2018. godine stigao na "Old Traford" iz Šahtjora, a bivši trener ovog kluba Paulo Fonseka rešio je sve da otkrije.

- Sedeo sam u kancelariji i čuli smo da je Junajted zainteresovan za Freda. Ok, očekivao sam ponudu od 20 ili 30 miliona evra. Posle dva dana stigao je faks, a na njemu je pisalo 60 miliona!? Počeli smo da se smejemo, kancelarija je eksplodirala - rekao je Fonseka.
Nastavio je u istom ritmu.

- Rekao sam svom pomoćniku da pošalje faks nazad i da tražimo 64 miliona evra. Sledećeg jutra stigla je nova ponuda, pristali su na sve! Pomislio sam da je ovaj svet poludeo. Poručio sam pomoćniku da otvori šampanjac, izgledalo je kao da smo dobili na lutriji - objasnio je iskusi stručnjak.

Glupost Junajteda, loša procena ali i činjenica da se sve promenilo... Napravljena je greška od preko 30 miliona evra...

Bonus video: