Leo Mesi
AP Francois Mori
Leo Mesi

AP Francois Mori

Leo Mesi, Foto: AP Francois Mori

Mesi je odavno odlučio da ode, čekao je samo povod, Kuman mu je dao

Holandski velikan trenerski autoritet gradi ratovanjem sa najboljim igračima

Fudbalska legenda Barselone, kao trener je poznat po čvrstoj ruci, praktično diktatorskom stilu. Rado ulazi u otvorene i žestoke sukobe sa liderima i najboljim igračima, kako bi pokazao ko je gazda ekipe i svlačionice.

Kuman zvezdama daje ultimatume. Tako je bilo i sa Mesijem

Ronald Kuman

AP Peter Morrison

Ronald Kuman, Foto: AP Peter Morrison

Do takvih sukoba Kumana i zvezda dolazi nakon što glavni igrači ne prihvate ultimatume trenera. Upravo to dogodilo se između njega i Mesija. Tiražni argentinski list Ole objavio je da je novi trener Mesiju u razgovoru rekao kako "od sada gubi sve povlastice u klubu koje je imao do sada".

"Kuman ga je obavestio da je njegova zadnja u svakoj odluci vezanoj uz izbor i kupovinu pojačanja, kao i kod sastavljanja ekipe", navodi spomenuti izvor. Naime, nije tajna da je već godinama i tokom mandata nekoliko trenera, Mesi gazda ne samo svlačionice, nego i onaj od kog se pita mišljenje i traži blagoslov prilikom dovođenja pojačanja i prodaje igrača.

Barselona je "više od kluba", a Mesi je više i od toga. Kuman ga je obavestio da je sa tim gotovo

Barselonin službeni moto je "više od kluba". Mesi je bio više i od toga. Kuman mu je poručio da je sa tim gotovo i to ovim rečima, navodi Ole: "Povlastice koje si imao su gotove i neću biti fleksibilan po tom pitanju. Moraš misliti na tim i niko nije iznad njih."

Nakon ovakve Kumanove poruke šokirani i uvređeni Mesi je zatražio raskid ugovora.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Bane

26.08.2020 10:40

Mesi? Mnogo su mu nagrada dali ni za šta. Malo iznad proseka, bez osvojenih pehara. Daleko je taj od Pelea, Maradone, Krojfa, Ronalda, Ronaldinja...Njihov rang je svetlo snim godinama daleko od Mesija i njegovog lobija. Medju tim fudbalskim petlovima, Mesi je kikirez. I kao fudbaler, i kao čovek.