Lacio - Verona, Serija A
EPA/Maurizio Brambatti
Lacio - Verona, Serija A

EPA/Maurizio Brambatti

Serija A, Foto: EPA/Maurizio Brambatti

U Italiji ne prestaje fudbal da bude jedna od glavnih tema, to jest problema. Predstavnici 20 klubova Serije A su se sastali putem video veze i diskutovali su o planu kako će biti moguće da se završi liga do kraja i bez prekidanja, odnosno, koliko "lufta" ima da se čeka kraj krize sa korona virusom.

Došli su do zaključka da se Serija A treba nastaviti do devetog maja, kako bi se prvenstvo regularno i bez prekidanja ili skraćivanja završilo u preostalih 12 kola.

Tako bi bilo gotovo sredinom jula, mada su čelnici klubova već "prežalili" Evropsko prvenstvo koje je po rasporedu trebalo da počne 12. juna, mada se UEFA nije izričito oglašavala i neće do utorka - o odlaganju EP.

Sebastijano Espozito i Romelo Lukaku

AP Luca Bruno

Sebastijano Espozito i Romelo Lukaku, Foto: AP Luca Bruno

S obzirom na to da je u fudbalu praksa da se ugovori fudbalera završavaju do 30. juna, oni bi u izuzetnoj situaciji kakva je ova, bili produženi do kraja sezone 2019/2020.

Ovo doduše nije konačan datum, niti konačna odluka, a klubovi treba da se sastanu za nekoliko dana još jednom. Italija je najteže od evropskih zemalja pogođena korona virusom koji je u njoj odneo oko 1800 života do ponedeljka popodne.

Tagovi