BOLEST POZNATA KAO "RAK KRVI", OVO SU SIMPTOMI PODMUKLE NESREĆE! Pred Mihom je najteža utakmica života, a jedan srpski fudbaler je pobedio ovo opako zlo da bi potom prevodio Zvezdu do Lige šampiona! (FOTO + VIDEO)

Taj fudbaler je proveo pet meseci u bolnici, a lekari su mu dali još 48 sati života.

Siniša Mihajlović
Siniša Mihajlović, Foto: Marko Metlaš/Alo!

* Kao bomba odjeknula je vest da je bivši srpski fudbaler i trener FK Bolonja Siniša Mihajlović teško bolestan.

* Održao je konferenciju za novinare u Italiji i otkrio da boluje od agresivnog tipa raka, odnosno akutne leukemije.

* On je drugi stručnjak u samo nekoliko meseci kome je otkrivena ova užasna bolest, posle Hoakina Kaparosa, bivšeg stratega Sevilje.

Pred Sinišom Mihajlovićem je najbitnija utakmica života, pošto mu je dijagnozirana akutna leukemija.

Akutne leukemije, u narodu znane kao rak krvi, a u bukvalnom prevodu "bela krv", predstavljaju maligne, klonalne bolesti matične ćelije hematopoeze i odlikuje ih prisustvo nezrelih, mladih ćelija u kostnoj srži, takozvanih blasta.

PRVI PUT NAKON ŠTO JE MIHA OBJAVIO DA IMA LEUKEMIJU Sinišina supruga Arijana se oglasila i TO NA SRPSKOM! Njena poruka KIDA DUŠU!

Simptome koje prouzrukuje ova bolest: Anemija (malaksalost, brzo zamaranje i bleda boja kože), zatim mala tačkasta krvarenja po koži i sluzokoži, kao i česte infekcije, usred smanjenog broja zdravih leukocita i povišena temperatura

Postoje dve vrste akutnih leukemija: Mijelocitna i limfocitna.

STRAŠNA ŽIVOTNA ISPOVEST Evo zašto je ujak Siniše Mihajlovića hteo da mu ZAKOLJE OCA i šta je zaista rekao o Arkanu i Hrvatima!

Od mijelocitne leukemije uglavnom oboljevaju starije osobe, a u proseku se tri čoveka razboli od 100.000 ljudi.  Od limfocitne češće obolevaju deca, a učestalost je 1/100.000 stanovnika. Uzrok ove bolesti je u većini slučajeva nepoznat, a veliki faktor u nastajanju ove bolesti ima genetika, ali i faktori iz spoljne sredine. Terapija isključivo zavisi od tipa leukemije, godišta pacijenta, stadijuma bolesti i opteg stanja organizma, i nema leka koji bi pacijent mogao da pije da bi mu bilo bolje.

Veoma je bitno da čim se okrije akutna leukemija da se odmah krene sa lečenjem, a u većini slučajave pacijent se podvrgava hemoterapiji, odnosno zračenju centralnog nervnog sistema, a ponekad se presađuje i koštana srž. To je ipak krajnja opcija, za pacijente kod kojih postoji veliki rizik da se leukemija vrati posle nekog perioda.

JAVIO SE I "GENIJE" Sinovi Dejana Stankovića, koje je Mihajlović krstio, poslali poruku od koje srce zaboli! (FOTO)

Mihajloviću je otkrivena ova bolest pošto se javio klupskom lekaru sa simptomima gripa, a još uvek nije poznat tačan tip od kojeg boluje.

ALBANAC ŠOKIRAO IZJAVOM! Mihajlović nam je kao otac, borićemo se za njega! (FOTO)

Doktori u Italiji tek treba da odrede Mihajloviću terapiju. Ono što je u ovom trenutku poznato je da će on biti hospitalizovan u utorak. I pored toga, i dalje će vršiti funkciju trenera Bolonje.

Pre 11 godina ista bolest pogodila je srpskog fudbalera Nenada Krstičića. Uspešno je pobedio opaku bolest i dao podršlu Mihi!

ZAVRŠIO NA DRUGOJ STRANI BRDA! Milo Đukanović naredio da se spreči transfer fudbalera u Crvenu zvezdu! (FOTO + VIDEO)

On je proveo pet meseci u bolnici, lekari su mu davali 48 sati života. Međutim, nije želeo da se preda, uspeo je da pobedi i vrati se fudbalu.

"Znam tog protivnika, teško je boriti se protiv njega! Međutim, znam i tebe i za to je mene dovoljno da znam kako ćeš ga pobediti" – poručio je Krstičić Mihajloviću!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Conosco quell’avversario, è difficile giocare contro di lui! Però, conosco anche Lei, e per questo so che vincerà! Forza Mister

A post shared by Nenad Krsticic (@nenadk20) on

ŠOK U MADRIDU, MINUT ĆUTANJA NA TRENINGU! Zidan napustio Real da bi proveo poslednje trenutke sa bratom koji je preminuo posle teške bolesti! (FOTO + VIDEO)

Vest o Sinišinoj bolesti potresla je kako srpsku, tako i svetsku javnost, a poruke podrške stižu sa svih strana. Nema sumnje da će da savlada ovu bolest uz pomoć ljudi koje ga vole!

BONUS VIDEO

Suduva - Crvena zvezda , početak utakmice! 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi