Mesi i Laveci
youtube/Goal Latino Americano
Laveci

youtube/ Futbol La Pasion

Laveci, Foto: youtube/ Futbol La Pasion

Ovaj 34-godišnji Argentinac još uvek nije odlučio čime će se baviti u predstojećem periodu, a u svojoj oproštajnoj poruci je naveo da  su mu karijeru obeležile "neverovatne priče", te da je njegova karijera obeležena učenjem i jedinstvenim trenucima koje će se zauvek sećati i koje će mu ostati zauvek u srcu!

"Zauvek ću biti zahvalan onima koji su bili kraj mene na ovom putu. S mnogo radosti pozdravljam najneverovatniju fazu svog života. Bio sam izuzetno srećan" - napisao Laveci na svom instagram profilu.

Karijeru je počeo u Estudijantesu 2003. godine, u Evropi je proveo pet godina u Napulju, 2012. godine otišao je u PSŽ za 28 miliona evra i tamo osvojio četiri šampionata.

Odlaskom u Kinu 2016. godine postao je najplaćeniji fudbaler sveta. Zarađivao je više od 20 miliona dolara po sezoni. U svojoj prvoj sezoni u Kini nije postigao nijedan gol, odigrao je 775 minuta, za svaki minut proveden na terenu zaradio je više od 30 hiljada dolara.

U sledećoj sezoni se iskupio sa 20 golova i 19 asistencija! Nekadašnji napadač upisao je i 51 nastup za reprezentaciju Argentine, s kojom je nastupao na Svetskom prvenstvu 2014. godine, a u nacionalnom dresu postigao je devet golova-.