derbi, večiti derbi, Lazar Marković, Milan Rodić
Alo/Marko Metlaš
derbi, večiti derbi, Lazar Marković, Milan Rodić

Alo/Marko Metlaš

derbi, večiti derbi, Lazar Marković, Milan Rodić, Foto: Alo/Marko Metlaš

Večiti derbi srpskog fudbala, dvoboj Crvene zvezde i Partizana, odavno privlači pažnju van granica Srbije. Jesenas je srpski derbi posetio jedan poznati ruski jutjuber, a sad je u Beogradu bio poznati mladi engleski jutjuber Teo koji ima preko 250 hiljada pratilaca. Teo je posetio 162. večiti derbi i Beograd je napustio oduševljen, naravno ne fudbalom, već atmosferom na stadionu "Rajko Mitić".

Mladi Teo je u Engleskoj poznat po tome što novac koji zaradi iskoristi da obiđe stadione širom sveta i na svom kanalu promoviše fudbal i navijače. Prošlog vikenda odlučio se za Beograd i veliki srpski derbi između Crvene zvezde i Partizana. Po reakciji Tea može se konstatovati da nije pogrešio. Bio je šokiran viđenim, ali ujedno i oduševljen atmosferom na beogradskom derbiju. Prvo ga je začudila međusobna tuča Grobara, a onda ostao u šoku kad je video kakav vatreni potencijal imaju navijači oba kluba. 

– Ijao, bomba. Još jedna! Evo, sad se i tuku međusobno – rekao je Teo kada je počela tuča na jugu.

Posle paljenja baklji i vatrometa nije krio oduševljenje:

– Ja sam engleski navijač, ali ovako nešto u Engleskoj nisam video. Mogu da vam kažem da ovi navijači baš vole svoj klub. A i mogu da dodam da ovi vatrometi izgleda nikada neće prestati da se ispaljuju.

Na kraju je iz hotelske sobe poručio svim svojim zemljacima:

– Iskreno, ne verujem da ću ikada ići na bolju utakmicu koja je završena rezultatom 0:0 – zaključio je Teo, a vi celu njegovu emisiju pogledajte na linku ispod.