Stadion "Rajko Mitić"
Tanjug Filip Kraincanic
Sanogo

ALo! Vladimir Zogović

Sanogo, Foto: ALo! Vladimir Zogović

Pandemija korona virusa unela je opštu pometnju u sve pore svakodnevnog života, pa i sport. Mali je broj takmičenja koja još uvek traju, Superliga Srbije je među onim prvenstvima koja su suspendovana do daljnjeg, bez izvesnosti o datumu povratka na terene niti formata same završnice.

Prvoplasirani tim Crvena zvezda svakako može da ima razlog za osmeh. Skupo pojačanje tokom zimskog prelaznog roka Sekou Sanogo se oporavvlja od povrede zadobijene na pripremama u Beleku.

Prema originalnom planu je Sanogo trebalo da se vrati početkom aprila za mečeve plej-ofa, ali ova pauza će doprineti da se vrati potpuno oporavljen u prvenstveni tok.

Mozzartsport dalje piše da je problem sa Sanogom je što mu je pandemija virusa korona produžila pauzu kada je reč o takmičarskom fudbalu. On nije igrao poslednjih šest meseci zbog spora sa Al Itihadom, zatim se povredio u Beleku. Više nego jasan znak da će stručni štab Dejana Stankovića morati da bude oprezan tokom prvih Sanogovih treninga sa ekipom. U slučaju da se prvenstvo nastavi, postoje indicije da će klubovi dobiti dve do tri sedmice za kraće pripreme, kako bi igrači uhatili ritam.

Sigurno bi taj period dobro došao Sanogu, mada bi iskusni zadnji vezni trebalo da bude u piku forme tokom evropskih kvalifikacija. Zbog toga je i za njegovu pozajmicu plaćeno 800.000 evra.